Film

Skribent

Mats Karlsson

30 oktober 2018 | 22:00

"Flash Gordon" har äntligen hittat en regissör

"Overlord"-regissören Julius Avery har fått jobbet att ta den ganle sci-fi-hjälten till bioduken igen.
I väldigt många år har det surrats om en "Flash Gordon"-film i Hollywood-korridorerna, men det är först nu det börjar likna något. Enligt Deadline har Julius Avery ("Overlord") fått förtroendet att regissera den kommande filmen.
 
2014 såg det dock ut som det faktiskt skulle leda till något, när J.D. Payne och Patrick McKay ("Star Trek Beyond") fick jobbet att skriva manus till en ny filmversion. Huruvida killarna fortfarande är ombord anges inte, däremot skriver Deadline att Avery lämnade en pitch för studion Fox, som de inte kunde säga nej till.
 
Flash Gordon, eller Blixt Gordon som han fick heta i Sverige är en välkänd science fiction-hjälte, skapad av tecknaren Alex Raymond 1934. Gordon har genom åren utkämpat många bataljer med den onda härskaren Ming, som självklart hade ambitionen att tillintetgöra Jorden.
 
Den mest kända filmversionen är den från 1980, där ingen mindre än Max von Sydow spelade Ming och Sam J. Jones var Gordon. Vem som nu kommer att få den stora äran att gestalta Flash Gordon får tiden utvisa.
 
Vem vill ni se som Ming och Flash Gordon?
| 30 oktober 2018 22:00 |