Film

Skribent

Josefine Krischausky

6 oktober 2022 | 15:00

"Five Nights at Freddy's"-filmen spelas in nästa år

Den efterlängtade filmatiseringen av skräckspelet går framåt hos Blumhouse, med en ny person i registolen.
Efter många fördröjningar verkar det till slut som att "Five Nights at Freddy's"-filmen, baserad på det populära skräckspelet med samma namn, är på väg på riktigt. The Hollywood Reporter rapporterar att projketet har hittat sin regissör, samt att inspelningen kommer sätta igång i början av 2023. 
 
Adaptionen kommer att regisseras av Emma Tammi, som gör sin andra långfilm. Debuten gjorde hon år 2018, med western-skräckfilmen "The Wind".
 
Tammi är även med och skriver manuset, tillsammans med Seth Cuddeback och Scott Cawthon, skaparen bakom spelet. Blumhouse står fortfarande kvar som produktionsbolaget bakom filmen.
 
– "Five Nights at Freddy's" är mer konsekvent efterfrågad än någon annan film jag någonsin har jobbat på, och jag är jätteglad över att kunna meddela att det äntligen händer! säger bolagets grundare Jason Blum i ett uttalande. 
 
Handlingen i "Five Nights at Freddy's" kretsar kring pizzerian Freddy Fazbear's Pizza Joint, där en säkerhetsvakt får sig ett tufft nattskift när mordiska maskotar plötsligt vaknar till liv. Det första spelet i serien släpptes 2014, och redan 2015 meddelade Warner Bros. att man hade köpt filmrättigheterna, innan Blumhouse tog över ett par år senare. 
| 6 oktober 2022 15:00 |