Serie

Skribent

Anders Eklöf

12 maj 2023 | 18:00

Finns det hopp för "The Dark Crystal: Age of Resistance" på Netflix?

Den aktuella "Fast X"-regissören har förhoppningar om att det kan komma en fortsättning på hans Netflix-serie "The Dark Crystal: Age of Resistance".
För snart fyra år sedan hade tv-serien "The Dark Crystal: Age of Resistance" premiär på Netflix, som är en prequel till Jim Hensons kultfilm "The Dark Crystal" (eller "Den mörka kristallen" på svenska) från 1982.
 
 
Det var därmed väldigt tråkigt att Netflix ganska snabbt valde att lägga ner serien redan efter första säsongen, då de menade att den inte lockade tillräckligt med tittare och ansågs som "en påkostad besvikelse".
 
 
Serien följer ett gäng Gelflings på planeten Thra, som upptäcker att deras härskare som vakat över en livskristall i hundratals år som skulle ge invånarna en trygg tillvaro – i själva verket används för att konsumera sina undersåtar så att de kan leva för evigt.
 
Serien hade en stjärnspäckad rollista med namn som Taron Egerton, Alicia Vikander, Helena Bonham Carter, Simon Pegg och Mark Hamill.
 
När sajten io9 pratar med tv-seriens regissör Louis Leterrier (aktuell med filmen "Fast X"), ställde de hypotetiska frågor om "The Dark Crystal" – som vad planen hade varit om serien blivit en succé och vad som skulle ha hänt i berättelsen.
 
- Det tänker jag inte berätta, för jag har fortfarande hopp om att den kan komma tillbaka, säger han till sajten.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Han fortsätter:
 
- Jag menar, vem kunde tro att vi skulle kunna ta tillbaka "The Dark Crystal" efter 37 år? Så, jag har ett stort hopp. Det kanske inte blir jag som gör det, utan mitt barnbarn eller Jim Hensons barnbarnsbarn, men någon kommer att regissera resten av serien eftersom vi behöver berätta den här historien. Jag menar, Thra är en plats vi vill besöka.
 
Det låter alltså som att det finns lite hopp om att vi kommer att få en fortsättning på "The Dark Crystal: Age of Resistance", någon gång i framtiden. Har du inte sett den, är det alltså läge att göra något åt det.
 
Vad tyckte du om "The Dark Crystal: Age of Resistance"? 
| 12 maj 2023 18:00 |