Serie

Skribent

MovieZine

22 september 2020 | 07:30

Netflix lägger ned fantastiska "The Dark Crystal: Age of Resistance"

Det är färdiglekt för fantasydockorna på Netflix.
Netflix lägger ner ”The Dark Crystal: Age of Resistance” efter bara en säsong, till många fans besvikelse. Prequelserien utspelade sig innan händelserna i Jim Hensons långfilm "Den mörka kristallen" från 1982.

När den första säsongen av "The Dark Crystal: Age of Resistance" släpptes ifjol och tog oss planeten Thra, så möttes den av mängder av hyllningar från de tv-kritiker som gav den en chans. Serien följer en grupp Gelflings som upptäcker att deras härskare, de hemska Skeksis, planerar att konsumera sina undersåtar för att kunna bevara sin livsenergi.

- Vi kan bekräfta att det inte blir fler säsonger av ”The Dark Crystal: Age of Resistance”. Vi vet att fansen vill veta hur sagan slutar och vi letar efter nya sätt att berätta den historien framöver, kommenterar seriens producent Lisa Henson.
 
Man har inte angett någon orsak till nedläggningen, men sajten io9 hävdar att serien inte lockade tillräckligt med tittare och ansågs som "en påkostad besvikelse".
 
 
Trots det lyckades ”The Dark Crystal: Age of Resistance” hitta en hel del fans. Under förra veckan belönades serien med en Emmy för Bästa barnprogram. MovieZines recensent Anders Eklöf satte toppbetyg i sin recension med orden:

"Är du det minsta intresserad av fantasygenren, praktiska effekter och dockfilm, finns det ingen anledning att inte se det här."

I den stjärnspäckade rollistan kunde vi bland annat höra Taron Egerton, Alicia Vikander, Helena Bonham Carter, Simon Pegg och Mark Hamill.
 
Har du kollat in "The Dark Crystal: Age of Resistance"? Tyck till nedan.
| 22 september 2020 07:30 |