Film

Skribent

Mats Karlsson

17 juli 2013 | 19:30

Finchers "20.000 Leagues" är död

David Fincher kommer troligen inte heller att regissera "The Girl Who Played with Fire".

Som vi har misstänkt ett tag har David Fincher lämnat både "20 000 Leagues Under the Sea" och "The Girl Who Played with Fire", rapporterar The Playlist. Fincher har istället börjat fokusera sig på nya projektet "Gone Girl".

Anledningen till att "20 000 Leages Under the Sea" är numera tillbaka i Disneys byrålåda är att det blev för dyrt för studion, speciellt med tanke på de riskfyllda projekt de har lanserat på sistone ("John Carter" och "The Lone Ranger"). Brad Pitt hoppade av och regissören tröttnade, när han inte kunda hitta en lämplig ersättare till huvudrollen.

Om projektet kommer att tas upp till ytan igen är osäkert, men Fincher har i alla fall gått vidare till "Gone Girl", den bokbaserade thrillern som ser ut att få Ben Affleck i huvudrollen.

När det gäller andra amerikanska försöket på Stieg Larssons Millennium-trilogi, så jobbar Andrew Kevin Walker på att finslipa manuset som Steve Zaillian påbörjat. Problemet är dock att både Fincher och Daniel Craig har fulltecknade scheman ett tag framöver. Sonys ambition är att börja inspelningarna av "The Girl Who Played with Fire" redan i början av 2014 och därmed får de försöka hitta en ny regissör.

Vem vill du se regissera "The Girl Who Played with Fire"? Kommentera nedan.

| 17 juli 2013 19:30 |