Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 februari 2021 | 16:00

"Final Fantasy VII Remake" bland månadens gratisspel på PS Plus

Remake av ett klassiskt rollspel, pussel och svår action ingår i tjänsten Playstation Plus i mars.
Varje månad bjuder Playstation på ett par gratisspel för sina betalande PS Plus-medlemmar, med ibland ganska bra titlar att ladda hem. 
 
Under mars ingår spelen "Final Fantasy VII Remake", "Farpoint", "Maquette" och "Remnant: From the Ashes". 
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
"Final Fantasy VII Remake" är en nytolkning av det klassiska Playstation-spelet som fångade mångas hjärtan under 90-talet och introducerade västvärlden till de japanska rollspelen. Remaken är omgjord från grunden med fantastisk grafik och en mer fördjupad berättelse. 
 
Spelet handlar om den tidigare elitsoldaten Cloud Strife och motståndsgruppen Avalanche, som kämpar mot det lömska företaget Shinra som sakta men säkert tömmer planeten på dess energi. På vägen träffar de blomhandlaren Aerith, som av en mystisk anledning verkar väldigt eftertraktad av den ondskefulla organisationen.
 
I vår recension skrev vi att "Final Fantasy VII Remake får mig att tappa hakan" och att det "levererar både en nostalgitripp och en oerhört påkostad modern tolkning av den älskade klassikern", med 5 av 5 i betyg. 
 
 
I "Remnant: From the Ashes" tar du dig an rollen som en av de sista människorna i en värld överfallen av monstruösa interdimensionella varelser. 
 
Tillsammans med två andra spelare kan du utforska världen, hitta utrustning och kämpa mot hungriga fiender och episka bossar. 
 
Spelet beskrivs ofta som ett "Dark Souls" med skjutvapen, vilket så klart bäddar för svåra utmaningar och mäktiga strider. På sajten Metacritic har spelet ett samlat betyg på 77 av 100, så det kan nog vara värt att kolla in för den som gillar att slita sitt hår. 
 
 
"Maquette" är ett helt nytt pusselspel i förstapersonsvy som inspireras av konstnären M.C Escher, med sina omöjliga figurer och paradoxala miljöer. 
 
Här gäller det att manipulera landskapet i ett diorama för att påverka verkligheten, vackert skildrat med en unik grafisk stil. Spelet skildrar de vardagliga problemen som kan uppstå i en romantisk relation, där de minsta sakerna ibland kan bli oöverstigliga hinder. 
 
I "Maquette" medverkar skådespelarna Bryce Dallas Howard ("Jurassic World") och Seth Gabel ("Fringe). Spelet ingår enbart om du har en Playstation 5. 
 
 
Det sista spelet som ingår är "Farpoint", som är ett VR-spel där du ska försöka överleva på en fientlig planet med hjälp av en arsenal av vapen. Tillsammans med en vän kan du samarbeta eller spela mot varandra. 
 
Nyligen utannonserade Sony att de jobbar på ett nytt Playstation VR-headset till Playstation 5, så kanske är det ett försök att locka nya spelare? 
 
 
Spelen blir tillgängliga att ladda ner gratis från den 2 februari till den 5 april. 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Destruction AllStars" (som ingår fram till 5 april), "Concrete Genie" och "Control: Ultimate Edition". 
 
Vad tycker du om utbudet i mars? 
| 26 februari 2021 16:00 |