Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 juni 2023 | 19:00

Gav "Spider-Verse" mersmak? Nu finns en av 2000-talets bästa superhjältefilmer på Netflix

Återse fantastiska "Spider-Man 2" med Tobey Maguire. 2004 års bästa sommarrulle håller än!
Animerade "Spider-Man: Across the Spider-Verse" har just exploderat på bioduken och tokhyllas för sin innovativa animationsstil. Filmerna är ytterligare ett bevis på att Spindelmannen är en av de populäraste hjältarna just nu.
 
Om du blev sugen på att återse några av de tidigare filmerna så har Netflix just fått in den kanske allra bästa. Nu finns nämligen 2004 års "Spider-Man 2" åter att streama.
 
Det här är filmen som låter Tobey Maguires Peter Parker fortsätta utforska sina nya superkrafter, och vilka nackdelar giget kan medföra. Peter försöker hinna med att uppvakta Mary Jane samt sköta skolan och extrajobbet som fotograf åt Daily Bugle, samtidigt som hans alter ego Spider-Man måste hålla stan säker.
 
Och dramatiskt blir det när vännen och mentorn Dr. Otto Octavius själv förvandlas till en av Marvel-seriernas mest imponerande skurkar: Dr. Octopus!
 
 
Jo, filmen har snart 20 år på nacken. Men fansen får än idag något nostalgiskt i blicken när "Spider-Man 2" kommer på tal, i samma mening som några av tidernas bästa superhjältefilmer som "The Dark Knight". Det här är popcornaction på hög nivå, och dessutom filmen som visade publiken hur underhållande, spektakulära och gripande Marvel-filmer kan vara.
| 2 juni 2023 19:00 |