SPONSRAT

Skribent

MovieZine

30 december 2017 | 21:00

Helgens filmtips: Dokumentären "Superswede" finns nu att se på Plejmo

Filmen om racingstjärnan Ronnie Peterson är en av årets mest sedda och omtalade svenska dokumentärer. Nu finns den att streama!
 
Sveriges mest framgångsrika Formel 1-förare någonsin, Ronnie Peterson, var arbetargrabben från Örebro som i rasande fart blev känd som ”Superswede” för miljontals fans. Paralleller kan dras till Zlatans status idag. Filmen om hans liv, ”Superswede - En film om Ronnie Peterson”, gjorde succé på svenska biodukar under hösten och finns nu att köpa och hyra digitalt på Plejmo.

I den laddade dokumentärfilmen spåras Ronnies liv från stadsdelen Almby i Örebro där han träffade sin älskade Barbro, till det förföriska och glamourösa jetsetlivet i Formel 1-cirkusen.
 
Regissören Henrik Jansson-Schweizer berättar att det har varit hans dröm att göra filmen under många år:

– Det är en fantastisk kärlekssaga. De försökte båda passa in i en värld full av pengar och kändisskap. Tillsammans gick de oskiljaktiga igenom svårigheter när Ronnie utmanade de oskrivna reglerna i racingvärlden. ”Superswede” är en gripande historia om fartens gladiatorer som berättas genom unika och tidigare ej visat material. Ett storslaget persongalleri bestående av Formel 1-legender och rivaler bidrar till att göra berättelsen om Ronnie Peterson komplett.

Fira in det nya filmåret med en av 2017 års hetaste svenska dokumentärer. Se ”Superswede” här på Plejmo!
| 30 december 2017 21:00 |