SPONSRAT

Skribent

MovieZine

25 december 2017 | 09:00

”Into the Fire” - en otrolig men sann historia

Evan Peters fick kliva utanför sin bekvämlighetszon i det verklighetsbaserade dramat "Into the Fire". Medverkar gör också Al Pacino och Barkhad Abdi.
”Into the Fire” berättar den otroliga men sanna historien om Jay Bahadur, en ambitiös ung journalist som åkte dit ingen annan vågade: Somalia. Där lyckades han skildra sanningen om Somalias pirater, vilka dessa män är och vad som driver dem.

Filmens regissör Bryan Buckley är ett stort namn inom kortfilm och reklamfilm. Han har tidigare arbetat med somaliska flyktingar på kortfilmen ”Asad”, som gav honom en Oscarsnominering. Det var under den inspelningen som Buckley förälskade sig i Somalias vänliga och humoristiska invånare. När han stötte på historien om Jay Bahadur såg han chansen att berätta om en annan sida av Somalia, än den om farliga pirater som man vanligtvis hör.
 
 

”En viktig berättelse”

 
Buckley ser det som ett av sina viktigaste jobb som filmskapare, att berätta hela historien:

- Det är mycket vi inte vet om situationen i landet. Och ett sätt att nå ut med information till folk är via film, säger han i en intervju med BUILD.

Det var viktigt för honom att göra filmen så autentisk som möjligt, därför använder han sig av många somaliska invandrade som skådespelare i filmen.

Det, ihop med den realistiska känslan, var vad som lockade Barkhad Abdi till projektet. Skådespelaren som är född i Somalia har tidigare blivit Oscarsnominerad för en liknande film, ”Captain Phillips”. Han var inledningsvis skeptisk till att ta ännu en liknande roll.

- Jag ville inte göra ännu en piratfilm. Men den här historien var annorlunda. Jag förälskade mig i manuset, och jag tror det är en viktig berättelse som kan hjälpa folk att se den somaliska kulturen ur en annan vinkel.
 
 

”Al Pacino är en naturkraft”

 
I rollistan syns också kända ansikten som Al Pacino och Melanie Griffith. Huvudrollsinnehavaren Evan Peters (X-Men-filmerna, ”American Horror Story”) såg fram emot att arbeta med somaliska flyktingar:

- Det var en möjlighet för mig att kliva utanför min bekväma zon, att åka till Afrika och arbeta med folk som aldrig hade agerat förut. Men också att jobba med fantastiska människor som skådespelat förr och som jag kunde lära mig enormt mycket av, säger han till The Movie Report.

Evan Peters fick bland annat chansen att lära av en av Hollywoods stora ikoner, Oscarsvinnaren Al Pacino som gjorde ett stort intryck på honom. Peters var särskilt imponerad av hans dedikation till rollen.

- En sak jag lärde mig var att när vår regissör Bryan kände sig nöjd med en tagning och sa ”Okej, vi går vidare”, så kunde Al säga ”kan vi inte försöka göra det lite bättre? Låt oss ta en till!” Det var ett riktigt häftigt sätt att jobba på.

Regissören Bryan Buckley hyllar också Al Pacinos insats i filmen:

- Al är en naturkraft… Han hjälper en bli en bättre regissör. Han tänker igenom allt ur sin karaktärs synpunkt, och är mycket uppmärksam på sin prestation.
 
 
”Into the Fire” finns nu att köpa eller hyra digitalt på iTunes, SF Anytime, Blockbuster, Plejmo, Viaplay och Google Play.
| 25 december 2017 09:00 |