Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 september 2023 | 19:40

Netflix-tittarna gråter floder till "den sorgligaste filmen nånsin"

Här är ett nytt streamingaktuellt drama för dig som vill störtböla ikväll. Nu på Netflix!
Är du på jakt efter ett riktigt rörande drama, men tror att du sett allt på Netflix? Vänta bara.
 
För bara några dagar sedan släpptes filmen "Can You See Us", som sägs vara streamingtjänstens allra första produktion från Zambia.
 
Historien följer den afrikanske pojken Joseph som föds med albinism, alltså med helt vit hud. Hans far sparkar ut både mamma och son illa kvickt, och det är bara början på en uppväxt kantat av mobbning och utanförskap. Den engelskspråkiga filmen är inspirerad av musikern John Chitis liv.
 
Pojken Joseph spelas av flickan Thabo Kaamba.
 
Tittarna som hunnit upptäcka detta gripande drama på Netflix vittnar om en särskilt tårfylld upplevelse, enligt Unilad.
 

"Filmen krossade mitt hjärta"

 
"Jag har inte gråtit så mycket på länge, vilken otrolig film" skriver en person på Facebook. 
 
"Det är den sorgligaste filmen men också en riktig ögonöppnare. Det är så hemskt att ett oskyldigt barn får ta emot så mycket hat. Den krossade mitt hjärta" kommenterar en tittare. Andra tillägger att de "grät från början till slut" och rekommenderar en hög med näsdukar.
 
En av de få recensionerna hittills hittas på sajten Stuff. De skriver: "Om du känner för ett drama som verkligen får hjärtat att smälta, med en mörk och hård kärna, då rekommenderas denna starkt".
 

Vill bekämpa fördomar om albinism

 
Regissören Kenny Mumba har sagt att han hoppas filmen ska motverka fördomar och få människor att se varandra:
 
- Den handlar om kraften i att omfamna det oväntade och hitta skönhet i det okonventionella. Med den här berättelsen vill vi skina ett ljus på de som lever med albinism och deras erfarenheter, medan vi tar ned barriärer och fostrar förståelse.
 

Antar du utmaningen? "Can You See Us" finns nu att streama på Netflix världen över. I Sverige har man dock inte orkat översätta filmen - du hittar den genom att först ändra din profils språkinställningar till engelska.
 
| 3 september 2023 19:40 |