Film

Skribent

MovieZine

1 juni 2019 | 13:00

Filmpanelen: Är Robert Pattinson rätt val för Batman?

MovieZines skribenter tycker till kring filmvärldens stora och små frågor.
Nu är det officiellt: Warner Bros har valt Robert Pattinson till rollen som Batman. Ett val som både hyllas och hatas bland fansen online. Vi frågade några av våra skribenter: känns Pattinson som rätt man för att bära upp capen? Eller hade ni hellre sett Nicholas Hoult, eller någon annan i rollen?

Andreas Samuelson: Robert Pattinson är en av de mest överskattade skådisarna i vår tid och ett av de tråkigaste valen som Batman, till och med i jämförelse Affleck. Jag blir sömnig av bara tanken.

Mats Karlsson: Hade det varit Ashton Kutcher kunde jag förstå det höga blodtrycket hos en del fans, men med Pattinson som Batman känner jag mig lika lugn och avslappnad som Bhagwan "Osho" Rajneesh.
 
 
Daniel S Ogalde: Känns intressant. Oväntat så klart och inte den sämsta men med potential att bli. Han känns mer som en introvert Robin än B-man själv. Men Heath var ju också dissad när han fick rollen som Joker. Alla gillar en underdog.

Jakob Åsell: Varför inte? Post-Twilight Pattinson har trots allt tagit kliv de senaste åren och levererat intressanta roller i kvalitetsfilmer och kritikerdarlings som ”Good Time”, ”The Lost City of Z” och nu senast i ”The Lighthouse”. Chris Nolans ”Tenet” och Reeves ”The Batman” kan potentiellt ta honom till nästa nivå.

Jerry Fogselius: Hellre Pattinson ("Battinson"?) än Ben Affleck eller någon annan grinig 40-plussare igen, en yngre skådis är precis vad som behövs för att ge ny energi till Batman. Ungefär som när Tom Holland drog på sig "Spider-Man"-dräkten. När det gäller "Twilight"-stämpeln har det gått närmare tio år sedan den serien avslutades, get over it! Så länge "The Batman" blir välskriven, är jag övertygad om att Pattinson kommer göra ett finfint jobb som både Bruce och Batty.
 
 
Viktor Jerner: Det svåraste med att spela Batman är att göra en bra Bruce Wayne och även om jag tyckte att Affleck nailade det med briljans (samtidigt som han gav oss den mest ljuvligt Frank Miller-doftande versionen av Batman hittills) så tror jag att Pattinson kan göra en klockren yngre version. De senaste åren har han levererat stordåd efter stordåd i sina roller och han har precis det mått av svärta och ångest som krävs för att skildra den för evigt trasiga Wayne. Ett alldeles ypperligt val, bring it!

Jonna Vanhatalo: Pattinson har gjort bra grejer på sistone. Men fortfarande. Jag vill ha en man som Batman. En stilig karl med övertro på sin egen förmåga. Pattinson kommer säkert göra det bra i slutändan, men han är fortfarande bara en vamp-pojke. Jag vill ha någon som... säg, Zachary Quinto i rollen.
 
Vad säger ni om valet av Robert Pattinson som Batman? Tyck till nedan.
| 1 juni 2019 13:00 |