Skribent

Alexander Dunerfors

18 september 2012 | 12:30

Filmnet återupplivas på nätet

Den gamla filmkanalen lånar ut sitt namn till TV4-Gruppens nya VOD-tjänst.

Nu tar den nya tjänsten Filmnet upp kampen om svenska film- och tv-älskare. Filmnet har premiär i nästa vecka och erbjuder både film och tv-serier. Bakom Filmnet står TV4-Gruppen, C More och Bonnier, som därmed hoppas utmana HBO Nordic och Netflix som är på väg till Sverige.

- Vi satsar mycket på att ha de bästa verktygen för att guida användarna bland alla program. Nya kategorier, tips från våra redaktörer, underhållande spellistor ihop med sök kommer att göra det enkelt att alltid hitta program att titta på, säger Johan Kleberg, vd för C More.

I filmutbudet blandas utländska storfilmer från bl.a. Disney, Universal och MGM med SF:s svenska favoriter. På seriefronten hittas klassiska brittiska kriminalserier sida vid sida med det senaste från HBO och Showtime.

Filmnet lanseras i betaversion för Mac och PC under nästa vecka. I mitten av oktober finns Filmnet också för Ipad och inom kort stöds även Iphone- och Android-telefoner samt Android-läsplattor. Introduktionspriset blir 49 kronor i månaden. Ambitionen är att också nå ut till alla de som inte provat en reklamfri film- och serietjänst tidigare.

| 18 september 2012 12:30 |