Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 januari 2023 | 12:00

Filmisk trailer för ett av årets mest spännande spelsläpp

"Forspoken" av Luminous Productions ser ut att kunna bli ett av årets mest intressanta spel.
Den 24 januari släpps det efterlängtade spelet "Forspoken" till Playstation 5 och PC, som utvecklas av Luminous Productions som består av utvecklare som arbetade med "Final Fantasy XV".
 
Spelet handlar om den unga kvinnan Frey Holland (spelad av Ella Balinska, "Charlies Angels" från 2019, "Resident Evil" på Netflix) som transporteras från sitt hem i New York City till fantasyvärlden Athia.
 
Med hjälp av sina nuvunna magiska krafter och sitt talande armband måste hon resa genom världen för att hitta ett sätt att komma hem, samtidigt som hon måste stoppa en ondskefull grupp som härskar över landet.
 
Nu har en filmisk trailer för spelet släpps där vi får höra Frey berätta om sina inre kamper samtidigt som vi får se en hel del olika varelser smaka på hennes förödande krafter.
 
 
 
Något som gör att "Forspoken" sticker ut är att spelmekaniken kretsar mycket kring hur Frey kan ta sig fram i miljöerna, med rörelser som påminner en hel del om parkour. Det i kombination med det stora urvalet av häftiga krafter som hon kan använda för att besegra sina fiender gör att spelet ser väldigt lockande ut.
 
Ett demo för "Forspoken" finns för närvarande ute att testa på Playstation 5, som har tagit emot blandad kritik. Personligen tycker jag fortfarande att det ser väldigt intressant ut.
 
Musiken är komponerad av Bear McCreary som är känd från "God of War"-spelen och tv-serien "The Walking Dead".
 
Kommer du att köpa "Forspoken"?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
| 10 januari 2023 12:00 |