Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 juni 2013 | 11:01

Filmen som fick Paris Hilton att gråta

Se inbrottsscenen i "The Bling Ring" som blev lite för mycket för arvtagerskan.

Sofia Coppolas nya film hämtar inspiration direkt från tidningsrubrikerna: den handlar om ett gäng uttråkade Los Angeles-kids som bryter sig in hos sina kända förebilder när de inte är hemma. Celebriteter som Orlando Bloom och Audrina Patridge blev för några år sedan bestulna på smycken och kläder, av ungdomarna som media döpte till "the bling ring".

För att komma så nära verkligheten som möjligt fick regissören lov att filma flera scener på en verklig brottsplats, nämligen hemma hos Paris Hilton. Men fröken Hilton hade inte räknat med hur jobbigt det skulle bli att se resultatet:

- Jag blev riktigt känslosam när jag såg filmen. Ibland hade jag tårar i ögonen och ville verkligen gråta. Jag visste ju vad som hände under inbrotten men jag hade aldrig själv sett det. Nu insåg jag att de var verkligen inne i mitt hus och gjorde det här mot mig. Det är så förnedrande. Jag blev riktigt arg och ville typ bara slå till dem, berättar hon för Vulture.com.

Vi kan nog räkna med att Paris Hilton låser om sig nuförtiden för att slippa objudna gäster. Men att släppa in en filminspelning i sin lyxvilla var lätt för henne:

- Allt var tack vare Sofia. Jag respekterar henne, hon är en otroligt talangfull regissör. Hade någon annan gjort filmen hade jag sagt nej. Jag litar på henne, och filmen blev riktigt bra.

Se scenerna som är inspelade hemma hos Paris:

"The Bling Ring" har biopremiär fredagen 14 juni.

| 9 juni 2013 11:01 |