Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 april 2023 | 14:00

Filmen "Renfield" har blivit blodigt spel

Det "Vampire Survivors"-doftande liret "Renfield: Bring Your Own Blood" släpptes i samband med biopremiären.
Igår hade skräckkomedin "Renfield" biopremiär, där vi ser Nicolas Cage som greve Dracula och Nicholas Hoult som hans betjänt med samma namn som filmen.
 
Filmen där tjänaren har fått nog av att arbeta för den blodsugande greven i 90 år fick betyget 4 av 5 här på MovieZine med orden "rapp, kul och blodig vampyraction".
 
Nu har oväntat nog även ett spel baserat på filmen dykt upp på Steam, som heter "Renfield: Bring Your Own Blood". I spelet springer du runt som Renfield i pixelgrafik i jakt efter din chef, samtidigt som du möter gäng och andra skurkar på vägen.
 
 
 
Spelet ser minst sagt ut att ha inspirerats av det beroendeframkallande "Vampire Survivors" från i fjol, som vann priserna bästa speldesign och bästa spel på BAFTA Games Awards nyligen.
 
"Renfield: Bring Your Own Blood" är utvecklat av Mega Cat Studios och kostar endast 4,99 euro på Steam. Spelet är just nu i "early access", som innebär att det fortfarande utvecklas och inte är färdigt. Utvecklarna planerar dock inte att höja priset när det väl är klart.
 
Det ska bli intressant att se om det kan bli lika populärt som "Vampire Survivors". Det är dock en ganska udda film att göra ett spel till, så vi får väl se hur det går...
 
Har du sett "Renfield" på bio? Kommer du testa spelet?
| 13 april 2023 14:00 |