Film

Skribent

Miriam Sposito

29 juli 2018 | 12:00

5 riktigt coola Disneyprinsessor som inte väntar på sin prins

Dessa prinsessor väntar inte på att bli räddade av någon prins!
Rosa klänningar och glittrande tiaror i all ära, men det blir ganska tjatigt när det alltid är en prinsessa som ska bli räddad av den modiga prinsen. Som tur är finns det också filmer där prinsessan inte tänker sitta och vänta på att någon annan ska ta tag i problemen, utan hittar lösningen själv. Jag har listat fem Disneyprinsessor som vågar stå upp för sig själva och inte behöver någon man till hjälp!
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Merida - ”Modig” 

 
Merida är en stark och tuff karaktär som trots sin mammas uppmaningar om att bli en ordningsam prinsessa hellre ger sig ut i skogen för att skjuta pilbåge. Hon tänker inte låta sig stoppas i facket av hur en prinsessa bör vara och det är faktiskt ganska befriande att se en prinsessa som inte har en rosa klänning och långt hår som faller ner över axlarna. Dessutom vägrar hon att gifta sig, trots påtryckningar från familjen. Istället litar hon på sig själv och blir därför en stark och självständig karaktär i filmen.
 
B9d2ff9d4a8cdef4720b79001381aa27 mulan
 

Fa Mulan – ”Mulan”

 
Ingenting stoppar denna modiga kvinna som trotsar oddsen och ger sig ut i krig utklädd till en man. Mulan bryter alla normer om att en kvinna inte skulle vara lämpad för en sådan situation. Mycket ofta måste kvinnor bevisa och rättfärdiga att de är lika starka, snabba och uthålliga som män men förhoppningsvis är det något som håller på att förändras. Mulan uppmanar och bevisar att man inte ska låta sig stoppas av trångsynta män!
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Anna och Elsa – ”Frost”

 
Dessa två systrar bevisar att ingenting kan besegra kärleken mellan dem och det är ett väldigt fint budskap. Istället för fokus på en kärlekshistoria så handlar denna film om kärleken mellan två systrar och dessa två kvinnor är riktigt starka. Elsa är en självständig power-tjej som uppmanar till att alltid vara sig själv och inte hålla tillbaka bara för att man är annolrunda. Elsas syster Anna är också en riktigt stark kvinna som inte låter något stoppa henne, hon visar otrolig mod och styrka även i de svåraste stunderna.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Tiana – ”Prinsessan och grodan”

 
Tiana är en riktig självständig afärskvinna som jobbar hårt för sina drömmar. Hon tänker inte sitta och vänta på ett mirakel, utan kämpar och sliter för att spara ihop pengar till sin egna restaurang. En driven kvinna som vill tjäna pengar och inte behöver någon annan för att klara av det, riktigt häftigt och inspirerande!
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Vaiana – ”Vaiana”

 
Ännu en berättelse som inte handlar om en kärlekshistoria. Vaiana ger sig ut för att rädda sin döende ö och hon gör det helt på egen hand. Hon möter stormiga hav och levande kokosnötter, men trots det så tänker hon inte låta sig besegras. Hennes kärlek till ön och människorna som bor där är större än rädslan och motgångarna. Vaiana vågar stå upp för sig och det hon tror på.

Vilka fler prinsessor tycker du platsar på listan?
| 29 juli 2018 12:00 |