Film

Skribent

Alexander Dunerfors

31 augusti 2011 | 15:14

Fem filmer klara för Stockholms Filmfestival

En romantisk begravningskomedi signerad Gus van Sant, och Sverigepremiär för Ruben Östlunds hyllade "Play". Här är de första titlarna.

Den 9-20 november är datumen att spara i kalendern. Då går Stockholms 22:a filmfestival av stapeln, och som vanligt finns flera intressanta filmskapare på schemat. Idag kan vi presentera de fem första filmerna som är klara:

Restless

Två unga människor som båda påverkats av döden på olika sätt och möts på en minnesgudstjänst. Den kärlek som utvecklas mellan de två genomsyras av ett mörkare tema. I rollerna ser vi Henry Hopper och Mia Wasikowska ("Alice i Underlandet"). Regissören Gus Van Sant tilldelades Visionary Award 2010.

Play

Efter Cannes-succén med "De ofrivilliga" 2008 presenterar Ruben Östlund en allvarlig och humoristisk beteendestudie, inspirerad av verkliga händelser där ett gäng unga svarta pojkar vid upprepade tillfällen rånade andra pojkar på deras mobiltelefoner. Filmen belönades med ’Coup de Coeur’ i Cannes 2011.

The Future

Ett par i 30-årsåldern söker en förändring i sina liv, och i väntan på en kattadoption bestämmer de sig för att utmana framtiden. De kopplar ner sig och sätter både sin syn på varandra och sig själva på prov. Miranda Julys säregna "Me and You and Everyone We Know" vann Bästa regidebut vid Stockholms filmfestival 2005.

The Swell Season

"The Swell Season" är namnet på den turné Glen Hansard och Markéta Irglová gav sig ut på efter den dundrande succén med filmen "Once", där de spelar ett förälskat singersongwriter-par. "The Swell Season" beskrivs som ett intimt porträtt för alla som älskar musik och dokumentärer.

Rabies

Israels första slasherfilm omkullkastar rutinerna med sin becksvarta humor, och filmen lyftes fram av både Wall Street Journal och The Times som en av höjdpunkterna på årets Tribecafestival.

| 31 augusti 2011 15:14 |