KLIPP

Skribent

Viktor Jerner

9 oktober 2015 | 16:00

Fascinerande videoanalys av Guillermo del Toros olydiga saga "Pans labyrint"

Kolla in en ytterst välgjord och fascinerande videoanalys som riktar förstoringsglaset mot Guillermo del Toros hyllade mästerverk "Pans labyrint"
Guillermo del Toro är en ständigt aktuell filmskapare, minst sagt. Just nu har han rysaren "Crimson Peak" på ingång och  hans TV-serie "The Strain" avrundade just sin andra säsong med en tredje beställd.  Det snackas också en del om en uppföljare till "Pacific Rim" och en tredje "Hellboy"-film.

Trots alla dessa nyare godbitar verkar fascinationen för att utforska hans tidigare verk aldrig att avta. Främst är det hans förgörande vackra mästerverk "Pans labyrint" som ofta diskuteras, och det är inte särskilt svårt att förstå varför.  Oavsett hur många gånger man ser den dyker det alltid upp något nytt och spännande att bita i, lagren tycks vara oändliga. I videon nedan tar en YouTube-användare vid namn "The Nerdwriter" en närmare titt på ett av dessa lager, nämligen hur filmen kan jämföras med klassiska sagor. Del Toro både omfamnar genren och leker med dess konventioner på samma gång, vilket resulterar i något som känns både bekant och fräscht.


Bonus! En video till (den har några år på nacken nu, men den får bara inte missas) där Del Toro ger oss en guidad tur i sin episka "mancave" i Los Angeles:


Det är ju fullkomligt omöjligt att inte älska den här mannen, eller hur? Vilken är din favorit bland hans filmer? 
| 9 oktober 2015 16:00 |