Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 februari 2014 | 18:01

Färre mutanter i "X-Men: Apocalypse"

Halle Berry, Ian McKellen och de andra ur originaltrilogin får inte delta i nästa äventyr.

En story kring tidsresor har hjälpt sommarens "X-Men: Days of Future Past" att knyta ihop prequelhistorien med originaltrilogin. Det gör att de unga skådespelarna vi lärde känna i "X-Men: First Class" för ett par år sedan möter sina äldre versioner och kollegor ur de första filmerna.

Det blir givetvis en fullmatad rollista med namn som Patrick Stewart, Ian McKellen, Halle Berry, Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender och Nicholas Hoult... bara för att nämna några.

Men till nästa uppföljare får hälften stanna hemma. Regissören Bryan Singer ser 2016 års "X-Men: Apocalypse" mer som en uppföljare till "X-Men: First Class". I en ny intervju berättar han att ingen av originalskådisarna kommer att medverka... men något säger oss att det alltid finns en plats åt Wolverine.

Singer passade också på att prata om storskurken Apocalypse, och slog bort ryktet om att han skulle vara utomjordisk. Snarare härstammar han från antika Egypten:

- Om mutanter fanns för tusentals år sedan, vad skulle folk tro att de var? Vilka skulle mutanterna själva tro att de var? Gudar, änglar, demoner? Och vad hände med dem? Tänk om en överlevde?, säger han till Empire.

"X-Men: Days of Future Past" släpps i maj medan "X-Men: Apocalypse" kommer sommaren 2016.

| 1 februari 2014 18:01 |