Film

Skribent

MovieZine

18 maj 2024 | 13:20

Fares Fares gör huvudrollen i "Eagles of the Republic"

Nu pågår inspelningen av den sista filmen i Tarik Salehs Kairo-trilogi, efter "The Nile Hilton Incident" och "Boy From Heaven".
"Eagles of the Republic" blir den tredje och sista filmen i Tarik Salehs Kairo-trilogi efter framgångarna med "The Nile Hilton Incident" och "Boy from Heaven". Återigen med Fares Fares i en huvudroll - inspelningen drog igång i veckan, meddelar SF Studios.
 
Egyptens mest älskade skådespelare, George Fahmy (Fares Fares) pressas att spela huvudrollen i en film beställd av högsta ort. Han accepterar motvilligt rollen och kastas handlöst in i maktens innersta krets. Likt en mal som dras till lågan inleder han en affär med den mystiska hustrun till generalen som övervakar filmen.
 
Rollen som Donya, Georges flickvän porträtteras av den franska stjärnan Lyna Khoudri ("The French Dispatch").
 
- När jag satt och skrev "Eagles of the Republic" blev jag mer och mer orolig för mina karaktärer, det kändes som om de ständigt dansade med mörkrets furste. När jag plötsligt passerat punkten där det inte finns någon väg tillbaka i berättelsen kom insikten, jag hade själv passerat samma gräns – jag var tvungen att göra den här filmen – en lika upphetsande som skrämmande känsla. Att göra den här resan är som att hoppa bungyjump och ha ljugit om min vikt, säger regissören Tarik Saleh.
 
 
Musiken i filmen komponeras av Oscarsvinnaren Alexandre Desplat ("Asteroid City", "The Shape of Water").
 
"Eagles of the Republic" är en svensk, fransk, dansk, finsk och tysk samproduktion med en budget på 10 miljoner dollar, vilket gör den till en av de största produktionerna för en arabiskspråkig film hittills.
| 18 maj 2024 13:20 |