Spel

Skribent

Vanja Tomin

28 januari 2023 | 13:18

"Far Cry 7" sägs vara under utveckling enligt flera källor

Ett nytt spel vrkar vara på gång, skapat i den nya spelmotorn och med både multi- och singleplayerläge i två uppdelade versioner.
Ubisoft har arbetat med utvecklingen av "Far Cry 7" redan en stund nu, men för första gången i serien kommer flerspelarläget att separeras i ett separat spel. Nästa upplaga av ”Far Cry” ska alltså delas i två spel, en spelupplevelse för singelspelare och den andra för ett flerspelarläge.
 
De två spelen var ursprungligen ett paket ledda av Dan Hay, men delades upp i två separata projekt när han lämnade Ubisoft 2021. Flerspelar- och enspelarprojekten heter Project Maverick respektive Project Blackbird internt hos Ubisoft.
 
Enligt Insider-Gaming kommer flerspelarspelet att utspelas i Alaska. En sådan spelidé kan ha funnits länge, i en undersökning från 2015, meddelat av PC Gamer, fick spelarna välja sina favoritplatser för en eventuell ”Far Cry”-uppföljare och där dök det avlägsna Alaska upp.
 
Large 0455f3dc65a6ea7a6c0190eec659b085 far cry 6 preview action
 
 
Företaget har bytt sin spelmotor från den Cry Engine-baserade Dunia, till den betydligt nyare kallad Snowdrop, som också är motorn i spel som "The Division 2" och "Mario & Rabbids"-serien.
 
Enligt Kotaku är det inte första gången Ubisoft har försökt skapa ett separat multiplayer-spel baserat på "Far Cry"-serien, men tidigare försök har slutat med att de implementeras i huvudspelet.
 
"Far Cry 6" är för närvarande det sista spelet i serien och lanserades 2021. Det finns i nuläget inga uppgifter om när nästa "Far Cry"-spel kan tänkas komma.
 
Ser du fram emot ett nytt "Far Cry"-spel?
| 28 januari 2023 13:18 |