Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 november 2019 | 09:20

"Fantastiska vidunder 3" återvänder till Hogwarts

Ett sätt att försöka rädda filmserien och hitta tillbaks till Harry Potter-magin.
Mer tid på Hogwarts. Mer av Albus Dumbledore. Och en nygammal manusförfattare. Det är Warner Bros planer för att få tillbaks publiken till nästa del i "Fantastiska vidunder"-serien.

Den första Harry Potter-spinoffen kom hösten 2016. "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" blev en biosuccé med 841 miljoner dollar i intäkter.

Uppföljaren "Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott" tappade en stor del av fansen, och drog in 653 miljoner. Inga dåliga pengar, men en oroväckande, nedåtgående trend. Kanske är Newt Scamander och hans vänner helt enkelt inte lika kul att följa som Harry, Ron och Hermione.
 
Warner Bros har sedan dess pausat arbetet med den tredje filmen, för att ge den mera tid.
 
 
Enligt Variety kommer inspelningen att dra igång i vår, och planen är bland annat att spendera mer tid med den unge Albus Dumbledore (Jude Law) på Hogwarts. Scenerna som utspelade sig på magiskolan i "Grindelwalds brott" verkar ha gått hem hos fansen.
 
Det har också blivit känt att en stor del av filmen ska utspela sig i Brasilien och i Rio de Janeiro. De tidigare filmerna tog oss till New York och Paris.

Dessutom slipper J.K. Rowling arbeta ensam på filmens manus. Studion har anlitat Steve Kloves, som skrev många av Harry Potter-filmerna, för att hjälpa Rowling. Trots att hon skrev böckerna är hon relativt oerfaren som manusförfattare, och mycket av kritiken mot "Grindelwalds brott" handlade om för många karaktärer och en krånglig story.

Förhoppningsvis kommer lite miljöombyte och lite Hogwarts-magi kunna rädda "Fantastiska vidunder 3" och föra in franchisen på nytt spår. Om det räcker för att göra fansen intresserade igen, återstår att se.

"Fantastiska vidunder 3" får biopremiär 12 november 2021. Är ni fortfarande sugna på mer äventyr i Rowlings magiska universum?
| 6 november 2019 09:20 |