BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Dunerfors

10 augusti 2015 | 09:00

"Fantastic Four" floppar på bio

Sällan har superhjältar kraschat så hårt.
Vi vet redan att nya ”Fantastic Four” inte är någon vidare kul biofilm. Till och med regissören Josh Trank tycker att den borde ha blivit bättre. Och biopubliken svek, till ingens förvåning - förutom kanske studions, som säkert hade väntat sig ett bättre resultat när de beställde en reboot.

”Fantastic Four” gick upp på världens biodukar i fredags, och i USA är resultatet rent tragiskt: flimen spelade in 26,2 miljoner dollar. 

Enbart en Marvelbaserad film har fått en sämre start - Sonys ”Ghost Rider: Spirit of Vengeance” från 2012. Den kostade dock bara hälften så mycket, ”Fantastic Fours” budget beräknas ligga mellan 100-120 miljoner dollar.

En dyr flopp för 20th Century Fox, men studion ger inte upp på sina super-karaktärer:

- Vi är besvikna, men vi förblir engagerade i de här karaktärerna och har mycket att se fram emot i vårt Marvel-universum, säger Fox distributionschef Chris Aronson till THR.

Den redan planerade ”Fantastic Four 2” kan vi nog glömma. Men det ryktas om en idé att låta Fyran möta X-Men i en kommande biofilm

På amerikanska Box Office förblir ”Mission: Impossible - Rogue Nation” etta, medan ”Fantastic Four” går in på en föga imponerande andraplats.
| 10 augusti 2015 09:00 |