Film

Skribent

MovieZine

15 januari 2014 | 20:01

Fansens knäppaste filmteorier

Varken "Tillbaka till framtiden", "Indiana Jones" eller "Titanic" går säkra när snillen spekulerar...

När jag var runt 8 år hade jag en teori om att Nalle Puh bara överkonsumerade honung för att han visste att Bamse blev stark när han åt det. Idag är jag 25 år gammal och är fortfarande lika bergsäker på att detta stämmer. Som tur är det inte bara jag som har udda teorier om filmer. Utanför din dörr finns en hel värld av människor som gräver i filmer för att hitta en djupare mening i dem än vad som visualiseras för oss. Dessa kallas: nördar! 

Här kommer nördarnas/fansens knäppaste teorier om storfilmerna:

Aladdin - Allt är en saga


Enligt vissa teorier är "Aladdin" bara en påhittad historia som säljaren i början av filmen drar för att sälja sin skitiga lampa. Som reklamare kan jag ärligt säga att om teorierna är sanna så är det en j*vla säljhistoria. Jag hade köpt lampan redan vid flygande mattan-biten!

The Rock - John Patrick Mason är James Bond

Ännu en gång har fansen slagit sina kloka huvuden ihop och hittat en knäpp koppling. Tydligen påstår deatt Sean Connerys karaktär John Patrick Mason egentligen är James Bond. Han har på ålderns höst blivit spion i Amerika efter att ha förflyttats runt på olika fängelser... Fantasin har tydligen inga gränser!

The Flintstones Movie - De befinner sig i framtiden


Hör och häpna - tydligen är inte familjen Flinta från stenåldern. Deras liv utspelar sig nämligen i framtiden i någon postapokalyptisk version av jorden där människorna håller på att återuppbygga sig själv genom att använda genetiskt modifierade dinosaurier att göra sitt kroppsarbete. Tydligen bor familjen Jetsons där också fast i ett rikare område. Intressant.

Batman-trilogin - Bruce Waynes riktiga far är...


…butlern Alfred! Enligt en hel drös fans är Alfred lite FÖR engagerad i Bruce Waynes liv för att han bara ska vara hans butler. Så någon med alldeles för mycket fritid påstår alltså att Alfred är Bruce Waynes riktiga pappa. Även om teorier bara är teorier så är vissa mer bisarra än andra…

Titanic - Jack existerade aldrig


Ska man tro på grabbarna som fortfarande bor i sin mammas källare så är Jack bara påhittad i Roses hjärna. Han finns alltså inte på riktigt. Hon ska ha skapat honom för att hon befinner sig i ett dåligt stadie i livet med kass pojkvän mm. Skulle inte detta betyda att alla människor som pratade eller hade kontakt med Jack på båten också var påhittade? Inklusive pojkvännen? Jag är minst sagt förvirrad!

Indiana Jones och kristalldödskallens rike - Hände aldrig


Allt från punkten där Jones hoppar in i kylskåpet är bara inbillning. Den radioaktiva strålningen har gjort Indiana Jones minst sagt psykiskt instabil och hallucinerar resterande film. Det gör definitivt inte filmen bra men det är faktiskt en förklaring som skulle höja filmen en smula!

Tillbaka till framtiden - Doc Brown försökte begå självmord


Teoretiker menar att Doc Brown inte skulle visa en "tidsmaskin" för Marty utan skulle egentligen begå självmord. Alla hans tidigare experiment hade varit misslyckande så nu tänkte han låta bilen ta hans liv... Men ja, ni vet ju vad som hände istället.

Teorierna är oändliga... och den ena mer absurd än den andra. Har du själv några sjuka teorier om någon film så är det bara att kommentera nedan. Jag själv tackar för mig och avslutar med det mindre kända Nalle Puh-citatet: "Mmm, det hade varit gott med lite dund... honung"!

Emil Skelterwijk

| 15 januari 2014 20:01 |