Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 december 2017 | 09:00

Fans startar protestlista mot "Star Wars: The Last Jedi"

En del är verkligen inte nöjda med det senaste Star Wars-kapitlet...
En namninsamling har startats för att stryka "Star Wars: The Last Jedi" från canon. En del fans är så missnöjda med filmen att de vill förtränga den som en del av den officiella sagan.
 
Listan på change.org vädjar till Disney om en remake på Episod VIII, för att gottgöra dess alla misstag. I skrivande stund har över 5000 skrivit på:
 
"Episod VIII var ett skämt. Den förstörde totalt Luke Skywalker och Jedis. Den förstörde alla anledningar som gör att de flesta av oss fans gillade Star Wars. Det här kan fixas. Precis som ni raderade 30 år av berättelser, ber vi er radera en till - The Last Jedi. Flytta på Episod IX och gör om Episod VIII ordentligt för att rädda Luke Skywalkers karaktär", står det att läsa i protesten.
 
Men Disney behöver nog inte vara alltför oroliga för fansens vrede. "The Last Jedi" är redan en av årets största biosuccéer, med över 450 miljoner dollar i kassan. I Sverige sågs den av mer än 350.000 biobesökare sedan premiären i onsdags, även om det råder delade meningar om filmen.
 
Nästa kapitel blir "Episod IX" med J.J. Abrams som regissör. Biopremiären är satt till december 2019.
| 19 december 2017 09:00 |