Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 oktober 2022 | 13:30

"Fallout"-serien på Amazon Prime Video visar upp sig för första gången

En första bild på den kommande tv-serien baserad på spelserien "Fallout" har visat upp sig.
"Fallout"-serien på Amazon Prime Video, som är baserad på den postapokalyptiska spelserien av Bethesda Game Studios, börjar mer och mer närma sig sin premiärdag.
 
"Fallout"-spelen hade sin premiär 1997, av utvecklarna Interplay Entertainment. Spelen skildrar ett USA efter ett världsomfattande kärnvapenkrig och den postapokalyptiska världen det lämnat bakom sig. Sedan "Fallout 3" är det dock Bethesda Softworks som jobbar med serien, som annars är kända för sin populära fantasyserie "The Elder Scrolls".
 
Jonathan Nolan och Lisa Joy, som tidigare skapat tv-serien "Westworld" ligger bakom tv-serien. Nolan har även skrivit manus till filmer som "The Dark Knight", "The Dark Knight Rises" och "Interstellar" med sin bror Christopher Nolan.
 
 
Nu har Amazon Prime Video äntligen visat upp en första bild från tv-serien, vars förlaga nyligen fyllde 25 år.
 
 
Både "Fallout 3" och "Fallout 4" inleds med att din karaktär lever i ett så kallat Vault, som håller dig skyddad från den postapokalyptiska världen utanför. På bilden ser vi en dörr till en sådan, med en karaktär klädd i den klassiska blå och gula sparkdräkten och en siluett av en så kallad Pip Boy på armen.
 
Några skådespelare som är klara för tv-serien är Walton Goggins ("The Righteous Gemstones", "The Hateful Eight") i huvudrollen, "Twin Peaks"-skådisen Kyle MacLachlan och Ella Purnell ("Yellowjackets").
 
- Världen i "Fallout" är den framtid som amerikanerna föreställde sig i slutet av 1940-talet, om den skulle explodera genom ett kärnvapenkrig 2077. Det magiska med världen är hårdheten i ödemarken som ställs mot den tidigare generationens utopiska idé om en bättre värld genom kärnkraft. Den är allvarlig och hård i tonen, men ändå beströdd med ögonblick av ironisk humor och b-filmsfantasier, har Amazon tidigare sagt om produktionen.
 
 
När "Fallout" har premiär på Amazon Prime Video är ännu oklart.
 
Vad har du för förhoppningar på "Fallout"-serien?
| 26 oktober 2022 13:30 |