exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

29 maj 2024 | 09:00

Trailerpremiär! Skräckthrillern ”Gudstjänst” med Linus Wahlgren kommer på bio i sommar

"Publiken kan förvänta sig en ambitiös sommarskräckis" lovar regissören Ludvig Gür. Se trailern exklusivt på MovieZine.
Den 2 augusti har "Gudstjänst" biopremiär. Idag kan MovieZine exklusivt visa trailern till den nya svenska skräckthrillern.
 
Linus Wahlgren spelar rollen som Theodor, en präst i en liten by, som blir vida omtalad efter att hans fru (Lisa Henni) mirakulöst överlever en dödlig sjukdom tack vare hans böner.
 
När miraklet ifrågasätts måste han bevisa för byn att det var guds kraft som räddade henne. Men det kräver att han gräver djupare i det ockulta tillsammans med sin barndomsmentor och numera pensionerade prästen Jonas. Theodor visar sig vara beredd att göra allt som krävs för att få sin församling att växa…
 
I rollistan finns också Vilhelm Blomgren, Thomas Hanzon och Charlie Gustafsson med flera.
 
"Gudstjänst" är regisserad av Ludvig Gür ("Pretending I’m a Superman: The Tony Hawk Video Game Story") som hämtat inspiration från flera skickliga skräckregissörer:
 
- Skräck är som bäst när det obehagliga kombineras med en nervkittlande berättelse. Min favoritfilm "Saw" är ett fantastiskt exempel på detta, den har inspirerat i princip allt jag gör idag. När det kommer till just "Gudstjänst" hade regissörerna Mike Flanagan, M. Night Shyamalan och John Carpenter ett stort inflytande på filmen, berättar Ludvig Gür för MovieZine och tillägger:
 
- Den svenska biopubliken kan förvänta sig en ambitiös sommarskräckis: en skrämmande berättelse med flertal twists and turns.
 
| 29 maj 2024 09:00 |