Film

Skribent

MovieZine

20 november 2023 | 11:15

Nypremiär för filmen som Evin Ahmad försökte stoppa

Efter tvisten med skådespelerskan Evin Ahmad - nu får den svenska kärleksfilmen "Cok me knaz" från 2011 släppas på VOD.
"Cok me knaz" släpptes på SF Anytime i januari 2022 men efter fyra dagar plockades den ner från vod-tjänsten. Anledningen var att huvudrollsinnehavaren Evin Ahmad hävdade att produktionsbolaget saknade ett avtal med henne och att bolaget därmed inte hade rättigheterna att visa filmen för en publik.
 
Produktionsbolaget bakom filmen stämde då Evin Ahmad vid Södertörns tingsrätt, och krävde 700 000 kronor av skådespelerskan enligt SVT. Parterna har nu förlikats och filmen har nypremiär idag på SF Anytime.
 
Johan Hälls och Erol Sahindals film "Cok me knaz" spelades in redan 2011, långt innan Evins genombrott i dramat "Dröm vidare" och Netflix-serien "Snabba cash". Enligt tidigare rapporter i media har skådespelerskan ångrat sin medverkan i filmen. Aftonbladet skriver att "den är inspelad med liten budget och håller inte riktigt måttet varken tekniskt eller berättarmässigt".
 
 
"Cok me knaz" betyder "Mycket problem" på förortsslang och är namnet på kärleksfilm med en "Romeo & Julia"-inspirerad story.
 
Filmen handlar om Lorin (Evin Ahmad) som lever i en kärleksfull familj som vill att hon ska ingå ett traditionsenligt, arrangerat äktenskap med en släkting. Det kommer som en chock för Lorin, men med tanke på det starka bandet till sin familj vill hon inte göra dem besvikna. När hon får beskedet har hon redan intensivt börjat träffa Erkan (Mohamed Said), som hon vet är mannen i hennes liv.
| 20 november 2023 11:15 |