Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 november 2014 | 11:00

"Evil Dead" blir TV-serie

TV-serien tar vid där den sista filmen slutade - och Bruce Campbell repriserar sin kultroll som Ash.
Goda nyheter med andra ord för "Evil Dead"-fansen. Det är kabelkanalen Starz som beställt TV-serien "Ash vs Evil Dead" som Sam Raimi, originalfilmernas regissör, kommer vara med och producera. Dessutom kommer Raimi skriva och regissera första avsnittet, skriver Entertainment Weekly

Enligt ett pressmeddelande kommer Ash (Bruce Campbell), nu en åldrande förförare som spenderat de senaste 30 åren med att undvika ansvar, vägra växa upp och förtränga allt som har med "Evil Dead"-tiden att göra, tvingas möta sina demoner både bildligt och bokstavligen igen när en "deadite"-epidemi (deadite = "Evil Deads" demonbesatta människor, djur och växter) hotar förgöra mänskligheten. 

Barndomskompisarna Raimi och Campbell slog igenom med "Evil Dead"-filmerna, där den första - en riktig lågbudgetskräckis från 1981 - även var Raimis debut som långfilmsregissör. Det blev två filmer till i serien, "Evil Dead II" (1987) och "Evil Dead 3 - Army of Darkness" (1992). (Härom året kom också en remake av regissören Fede Alvarez, som skippade humorn och körde horror rätt igenom.) 

- Jag är extremt taggad på att få visa upp den här serien för "Evil Dead"-fans världen över, säger Campbell i pressutskicket.

- Den kommer innehålla allt som de hoppats på: seriös sparka-deadite-rumpa-action och massor av galen humor. 

- "Evil Dead" har alltid varit sjukt kul att hålla på med, säger Raimi. 

- Vi ser fram emot att få berätta nästa kapitel i Ash lama men ändå heroiska saga. Med sin motorsågsarm och sin "boomstick", är han tillbaka för att sparka monsterrumpa - och gosse, den här gången är det vagnslaster av dem, säger Raimi.


"Evil Dead"-serien kommer bestå av tio halvtimmesavsnitt och ska visas under 2015. 

Vad tror ni om detta återseende? Och kommer vi få se "The Classic", Raimis gula Oldsmobile Delta 88 från -73 även här?
| 11 november 2014 11:00 |