Serie

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

26 september 2023 | 12:00

“Euphoria”-skaparen om Angus Clouds kamp mot drogerna: “Såg att han inte mådde bra”

Sam Levinson försökte få Angus att söka hjälp - helt förgäves.
För första gången sen Angus Clouds tragiska bortgång i juli har “Euphoria”-skaparen Sam Levinson uttalat sig om hans död. Clouds död har klandrats på en mix av metamfetamin, fentanyl, kokain och bensodiazepiner. Kort efter Clouds död uttalade sig Levinson: 
 
- Det fanns ingen som Angus. Han vart så speciell, så talangfull och alldeles för ung för att lämna oss så snabbt. Han kämpade, som många av oss, mot missbruk och depression. Jag hoppas han visste om hur många hjärtan han har berört. Jag älskade honom. Jag kommer alltid göra det. Vila i fred och må Gud välsigna hans familj.
 
I en ny intervju med People delar Levinsom med sig av Clouds kamp och hans egna försök till att skaffa Cloud den hjälp han behövde. Detta inkluderade flera turer till rehab och interventioner.
 
En dag satt Levinson på sitt kontor med Cloud och märkte att något inte stod rätt till. “Jag tittade honom i ögonen och jag visste att han inte mådde bra. Samtidigt har jag varit i liknande situationer när jag försökt hjälpa närstående med att lämna missbruk“. Då sa jag till honom: “jag älskar att jobba med dig och vi har en fantastisk säsong planerad för oss, men jag behöver ha dig nykter för jag vill kunna räkna med dig.”
 
Cloud började en 30-dagars behandling på rehab följt av tre månaders öppenvård där HBO betalade notan. Han kom tillbaka till serien och tog in på rehab igen - fem avsnitt in i den nya säsongen. Detta var återigen något som Levinson insisterade på. Han sa till skådespelaren “du behöver hjälp och det direkt”. Så fort man spelat in avsnittet körde Levinson tillsammans med sin fru Cloud till behandlingsanläggningen.
 
 - Jag kände på mig att han inte var lika taggad på att bli nykter som alla vi andra ville. Det är här det blir svårt, för hela världen kan vilja något. Men han ville inte det. Det är den självdestruktiva delen av missbruk och det tar över allting. Men man kan inte ge upp, jag ville inte att någon skulle ge upp gällande honom.
 
Levinson visade det genom att bibehålla Clouds karaktär, Fezco, trots att han skulle ha dött i slutet av första säsongen.  
 
- Det var tänkt att Angus karaktär skulle dö i slutet av första säsongen, men jag älskade honom så jä-la mycket. Det första jag noterade hos honom var hans ögon som påminde mig om Paul Newman... och hans audition där han sa sitt namn och hur lång han är. Det tog på mig. Han var perfekt. Jag tror en del av problemet är att jag ibland sätter skådespelarna före serien, så jag tänkte “okej, jag kan inte döda honom, vad ska han annars se fram emot?”
 
När inspelningen av säsong två var klar pratade Levinson med Cloud och berättade att han inte var välkommen på inspelningsplats om han inte var nykter. “Nej nej, jag mår bra. Jag mår bra” svarade Cloud, men Levinson visste att fallet inte var så:  
 
- Jag fattade där och då att han inte var intresserad. Han tänkte inte göra något åt det, och ja, han ville inte det.  
| 26 september 2023 12:00 |