Serie

Skribent

Alexander Svensson

25 mars 2024 | 17:45

"Euphoria" dröjer fortsatt - skådisarna får ta andra jobb under tiden

Väntan på tredje säsongen av mörka ungdomsdramat "Euphoria" har varit lång, och ännu längre ska den tydligen bli.
Hyllade ungdomsserien “Euphoria” har gjort sig känd för att inte rygga tillbaka från något annat än en tredje säsong. Droger, sex, kroppsideal, övergrepp och kriminalitet är bara några av de många tunga ämnen som tas upp i serien, som följer en grupp ungdomar på en fiktiv skola i USA när de går igenom alla möjliga och omöjliga problem.
 
“Euphoria” är skapad av Sam Levinson och hade först premiär 2019, och den andra säsongen kom 2022. Väntan på säsong 3 ser nu ut att bli minst lika lång: tidigare var det sagt att den skulle släppas 2025, men nu verkar HBO osäkra på det. En representant för bolaget har sagt följande till IndieWire:
 
 
- HBO och Sam Levinson är fortsättningsvis fast beslutna att göra en exceptionell trejde säsong. Under tiden tillåter vi våra eftertraktade skådespelare att utforska andra möjligheter.
 
Det låter med andra ord som att produktionsstarten för säsong tre av “Euphoria” inte precis befinner sig runt hörnet, vilket såklart är segt för alla seriens fans, särskilt med tanke på att Sydney Sweeney nyligen var ute och implicerade att inspelningen var förestående.
 
Exakt vad det är som fördröjer “Euphoria” är oklart. Det har pratats om att tredje säsongen ska utspela sig flera år efter den andra, så kanske vill man bara låta de unga skådespelarna åldras lite. Det kan också vara Angus Clouds (som hade en stor roll som drogförsäljaren Fezco) tragiska dödsfall förra året som gjort saker och ting svårare. Att skaparen Sam Levinson hade en stor flopp med satsningen “The Idol” förra året kanske också kan spela en roll i det hela.
 
Angus Cloud, som spelade Fezco, avled tragiskt efter en överdos i juli förra året.
 
“Euphoria” har hursomhelst lyckats samla på sig ett stort antal stjärnspäckade unga talanger, som nu som sagt då får fortsätta att ta andra jobb medan de väntar på säsong tre. Huvudrollsinnehavaren Zendaya är just nu dunderaktuell med storslagna “Dune: Part Two”. Jacob Elordi har haft stora framgångar med dramer som “Priscilla” och “Saltburn”, och Sydney Sweeney är trippelt aktuell med skräckfilmen “Immaculate”, superhjältefloppen “Madame Web” och 2023 års stora rom-com “Anyone But You”. Om inte annat så blir det spännande för fans att se vilka nya projekt de åtar sig när “Euphoria” nu fortsatt ligger i dvala.
 
Hur känner du inför fortsatta fördröjningar av “Euphoria”? Är du taggad på den tredje säsongen?
 
 
| 25 mars 2024 17:45 |