Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 april 2022 | 09:05

Ett bakslag för nya "Fantastic Four": regissören hoppar av

"Spider-Man: No Way Home"-regissören Jon Watts lämnar Marvel-projektet.
Marvel Studios planerade reboot av "Fantastic Four" har råkat ut för mindre fantastiska nyheter. Regissören Jon Watts är inte längre ombord. Variety skriver att mannen bakom de tre senaste "Spider-Man"-filmerna vill göra annat än bara superhjältefilmer:
 
- Att spela in tre "Spider-Man"-filmer var en otrolig och livsförändrande erfarenhet för mig. Jag är extremt tacksam som fått vara en del av MCU i sju år. Jag hoppas vi får jobba igen och längtar efter att se "Fantastic Four" komma till liv, säger Watts i ett uttalande till media. 
 
Watts ska bland annat regissera George Clooney och Brad Pitt i en thriller för Apple. Han står även som producent på nästa del i "Final Destination"-franchisen. 
 
 
Tidigare har "Fantastic Four" hanterats av 20th Century Fox, som gjorde två filmer med bland andra Chris Evans och Jessica Alba år 2005 och 2007. Josh Trank fick regissera en mörkare reboot med Michael B. Jordan år 2015, men filmen floppade rejält - en upplevelse som lämnade Trank "jävligt traumatiserad".
 
Marvel Studios chef Kevin Feige avslöjade i december 2020 att Jon Watts blir den som regisserar en ny version av superfamiljen "Fantastic Four", nu som en del av Marvel Cinematic Universe. Filmen har däremot inget premiärdatum och kan alltså, med regissörsstolen tom, dröja några år till. 
 
Feige och Marvel avslöjade nyligen att de just nu skissar fram hur de kommande 10 åren i MCU ska se ut. Vi väntar oss inte minst nya filmer med Blade, Deadpool och X-Men. 
 
Vem vill ni se regissera nya "Fantastic Four"? Kommentera nedan.
| 30 april 2022 09:05 |