Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 april 2022 | 09:45

Marvel planerar för ytterligare 10 år av superhjältefilmer

Kevin Feige lovar: MCU ska ingenstans.
Året var 2008 när "The Incredible Hulk" och första "Iron Man" drog in på biodukarna. Då kunde nog ingen ana att filmerna skulle bli startskottet för en gigantisk superhjältesåpa med några av filmhistoriers största kassasuccéer. 
 
Fjorton år senare står den 28:e MCU-filmen runt hörnet: "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" släpps på bio i början av maj. Och hos Marvel visar man inga tecken på att dra ned på tempot. Under Disneys stora presentation på CinemaCon i Las Vegas igår lovade studiochefen och MCU-arkitekten Kevin Feige att serietidningsyran fortsätter att hålla biograferna vid liv i åtminstone ett decennium till, enligt Comicbook.com
 
- Det var tre år sen som "Avengers: Endgame" gick på bio och den gick ganska bra. Det påminde om varför det är så kul att sitta i ett stort rum tillsammans med främlingar och dela en upplevelse. Vi har alla tänkt: "kommer vi få uppleva det igen"? Men efter förra årets filmer som "Spider-Man: No Way Home" vet vi att det går.
 
Feige berättade att han och de andra kreativa hjärnorna på Marvel Studios snart ska resa iväg på retreat för att spåna på framtida projekt:
 
- Vi ska göra vår första kreativa resa på tre år. Och vi har en gigantisk anslagstavla där som tar oss igenom de kommande tio åren med MCU-filmer, och de är alla olika och unika och speciella. 
 
 
Bland de närmaste filmerna i Marvels Fas 4 ingår "Thor: Love and Thunder" i sommar, en "Black Panther"-uppföljare i höst och "The Marvels" i början av 2023. Längre fram väntar vi oss nya filmer med Blade, Deadpool, Captain America och Fantastic 4. 
 

Kommande filmer från Marvel Studios

 
Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 6 maj 2022
Thor: Love and Thunder - 8 juli 2022
Black Panther: Wakanda Forever - 11 november 2022
The Marvels - 17 februari 2023
Guardians of the Galaxy vol. 3 - 5 maj 2023
Ant-Man and the Wasp: Quantumania - 28 juli 2023
| 28 april 2022 09:45 |