Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2019 | 20:45

Josh Trank recenserar sin egna flopp "Fantastic Four"

"Jag förväntade mig något mycket värre."
2015 års reboot av "Fantastic Four" går nog inte till filmhistorien som den mest minnesvärda Marvel-filmen. Snarare kommer vi ihåg den som ett exempel på hur illa det kan gå när en studio (i det här fallet Fox) tar ifrån en regissör kontrollen.

Fyra år efter premiären (och sågningarna) har Josh Trank själv recenserat filmen, på sajten Letterboxd, och bjuder på en underhållande semi-sågning.

"Filmen är OKEJ. Jag förväntade mig något mycket värre. Jag har inte sett den sen innan den kom ut, och då var jag jävligt traumatiserad", skriver Trank.
 
 
Därefter hyllar han sina skådisar, den begåvade kvartetten som bestod av Kate Mara, Miles Teller, Michael B. Jordan och Jamie Bell.
 
"Skådespelarna är fantastiska. Varenda en. Det finns en film där någonstans. Och skådespelarna förtjänar att vara i DEN filmen. Alla vi ville såklart göra DEN filmen. Men... det blev inte så. Det blev två filmer i en."

Det är en del bitterhet och frustration som lyser igenom i texten. Trank skriver:

"Jag var 29 år och gjorde min andra långfilm, i en mycket mer komplicerad situation än vad någon andragångs-regissör borde befinna sig i."

Men han ångrar ingenting, skriver han, och tillägger att Peyton Reed ("Ant-Man") borde få chansen nästa gång.
 
 
De älskade hjältarna i Fantastiska fyran väntar fortfarande på en värdig filmatisering. Nu när rättigheterna har återvänt till Marvel Studios och Disney, är det nog bara en tidsfråga innan nästa reboot blir av. Förhoppningsvis lyckas de betydligt bättre än Trank.
 
Och vad gör han nuförtiden? Josh Trank har just skrivit och regisserat sin tredje långfilm, dramabiografin "Fonzo" med Tom Hardy i huvudrollen som Al Capone.
 

Läs också: MovieZines recension av "Fantastic Four"

 
Vad tycker ni om Tranks "Fantastic Four" så här i efterhand? Har ni sett om filmen nyligen? Kommentera nedan.
| 23 november 2019 20:45 |