Film

Skribent

Mats Karlsson

28 juni 2013 | 19:30

Ett år kvar till "Transformers 4"

Nya ansikten och nygamla bilar i Michael Bays uppföljare. Här är det vi hittills vet.

Om precis ett år får vi återse Autobots och Decepticons i Michael Bays "Transformers 4". Ett projekt som Bay från början inte tänkte regissera, men efter påtryckningar och löftet om att få göra den något mindre filmen "Pain and Gain", tog han beslutet att återigen att sätta sig i registolen.

Här är vad vi hittills vet om "Transformers 4", filmen som ska förnya serien - och kanske starta en ny trilogi?

Storyn: När mänskligheten återhämtar sig från händelserna i "Transformers 3" verkar Autobots och Decepticons ha försvunnit från Jorden. Men en grupp med mäktiga affärsmän och forskare försöker lära sig av Transformers-invasionen och tänjer på gränserna av teknologin, bortom det de kan hantera. Under tiden har en mäktig och uråldrig Transformer siktet inställt på Jorden.

Budget: 165 miljoner dollar (30 miljoner dollar mindre än "Transformers 3).

Inspelningsplatser: Detroit, Chicago, Austin, Los Angeles och Hong Kong. En tredjedel av handlingen sägs utspela sig i Kina, som pungar in mycket pengar till produktionen.

Regissör: Michael Bay.

Manus: Ehren Kruger ("Transformers 2" och "Transformers 3").

Musik: Steve Jablonsky ("Pain and Gain" och "Transformers 3").

Skådespelare: Många nya ansikten är ombord den här gången, och de flesta gamla försvinner. Mark Wahlberg tar huvudrollen i fighten mot de onda robotarna, Kelsey Grammer spelar (mänsklige) skurken Harold Attinger. Nicola Peltz, T.J. Miller, Sophia Myles, Bingbing Li och Jack Reynor är några av de färska rekryterna i Bays stall. Peter Cullen gör åter rösten till Optimus Prime.

Citat: "Vi har designat om våra Transformers från topp till tå, och lagt in en hel del cool skit. Det finns en anledning till det, och så ville jag göra något nytt och fräscht. Jag tror fansen kommer uppskatta det, och de nya karaktärerna", säger Michael Bay till Moviefone.

Bilder: Det har dykt upp en del bilder på bilar som kommer vara med i filmen, som kan ge en vink på vilka Transformers vi kommer att få se. Dessutom har vi fått se en del inspelningsbilder. Kolla in ett axplock av dessa nedan.

"Transformers 4" får biopremiär 27 juni 2014.

| 28 juni 2013 19:30 |