COMIC CON 2016

Skribent

Alexander Dunerfors

21 juli 2016 | 23:13

Ett år kvar till Luc Bessons ”Valerian” - och vi har massvis med nya bilder

Kolla in 10+ häftiga konceptbilder på Luc Bessons världar och utomjordingar, och säg att du inte blir rejält taggad?
Torsdagen på Comic Con i San Diego fortsatte med en presentation av Luc Bessons ”Valerian and the City of a Thousand Planets”. En ny sci-fi-rulle för alla oss som längtat efter en ny ”Det femte elementet”. 

Besson berättade att han varit kär i den franska serieförlagan ”Linda och Valentin” (”Valérian et Laureline”) sedan han var liten pojk. Filmidén har legat och grott ett tag, men när James Camerons ”Avatar” kom kastade han sitt manus i papperskorgen. 

Vi är glada att han plockade upp det igen. För besökarna på nördmässan Comic Con är eld och lågor över det 7-minutersklipp som visades upp, samt de många konceptbilder som filmskaparen bjöd på. 

(Obs. Tyvärr har vi fått plocka bort bilderna efter önskemål från Europacorp.)

Vi har också fått veta att "Valerian" utspelar sig år 2700, till största delen på en planet vid namn Alpha. Det finns över 8000 märkliga arter i filmens universum. 

Inspelningen slutade för bara några veckor sen, så det lär dröja innan en trailer finns klar. Till dess får vi bara nöja oss med Comic Con-besökarnas (mestadels lyriska) reaktioner: ”Valerian and the City of a Thousand Planets” får världspremiär på bio om exakt ett år, den 21 juli 2017.
| 21 juli 2016 23:13 |