Film

Skribent

MovieZine

29 februari 2020 | 12:00

"Escape Room 2" släpps vid nyår

Uppföljaren till rysaren "Escape Room" blir några månader försenad. Det nya premiärdatumet är 30 december i USA.
"Escape Room" från 2019 handlade om sex främlingar som bjöds in till en mystisk lek, som visade sig vara mer dödlig än väntat. Filmen är inte den första som hakat på escape room-trenden, men antagligen den största. Med en budget på 9 miljoner dollar spelade den in över 150 miljoner världen över.

Sony Pictures gick raskt vidare med en uppföljare, planerad till sommaren 2020. Nu står det klart att filmen blir några månader försenad, och istället för i augusti släpps den i USA den 30 december i år. Räkna med svensk biopremiär strax efter nyår.

Adam Robitel återvänder som regissör, och med sig har han två av de överlevande - Taylor Russell och Logan Miller upprepar sina roller. Nya offer är Holland Roden ("Keen Wolf"), Indya Moore ("Pose") och Isabelle Fuhrman ("Orphan").
 
 
Regissören har tidigare berättat för Comicbook.com om vad publiken kan vänta sig av "Escape Room 2":

- I slutändan handlar det om främlingar i ett rum som blir dödade. Den formeln funkar ju. Men man får jobba dubbelt så hårt för varje film för att återuppfinna hjulet, samtidigt som man måste ge publiken mer av vad de gillade i första filmen.
| 29 februari 2020 12:00 |