Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 juli 2022 | 07:25

"Eragon" filmas på nytt - som tv-serie på Disney+

Fansens tjat lönade sig! En nyinspelning av Christopher Paolinis fantasy-romaner är på gång.
Ibland lönar det sig att tjata, kampanja och vara uthållig. Fans av fantasyböckerna om Eragon - bondpojken som hittar ett drakägg - har väntat i åratal på de goda nyheterna om en ny adaption.
 
Biofilmen som kom år 2006 blev ingen större succé och de väntade uppföljarna uteblev. Men sommaren 2021 fick en ny Twitter-kampanj liv, och Disney+ har lyssnat.
 
En tv-serie är just nu under utveckling, med författaren Christopher Paolini själv i högsta grad involverad som medförfattare, skriver Variety. Serien "Eragon" är tänkt att täcka hela boksviten som består av "Eragon", "Den äldste", "Brisingr" och "Arvtagaren". Handlingen följer Eragon, en bondpojke som med hjälp av en egen drake blir hjälte i landet Alagaësia som styrs av en tyrannisk kung.
 
Paolini kom på idén redan som barn och självpublicerade den första boken redan 17 år gammal. De populära böckerna har sålts i över 40 miljoner exemplar världen över.
 
"Allt jag kan säga just nu är... tack. Tack till alla er som läst böckerna, stöttat på Twitter och deltagit i denna fandom. Inget av det här kunde ha skett utan er Alagaësians", skriver författaren på Twitter.
 
Det är dock värt att notera att tv-serien ännu inte fått grönt ljus. "Eragon" är i ett tidigt utvecklingsstadium och lär dröja minst ett par år innan (om) den når streamingtjänsten Disney+.
| 26 juli 2022 07:25 |