Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 december 2015 | 08:20

"Star Wars: Episod VIII" börjar spelas in i januari

Här är skådespelarna och karaktärerna som definitivt kommer tillbaka.
Rekord på rekord. ”Star Wars: The Force Awakens” går för fulla hus världen över och har på knappt en vecka dragit in sjuka mängder pengar. Och Kraften har bara vaknat. I januari börjar inspelningen av ”Episod VIII”.

Lucasfilms VD Kathleen Kennedy sa nyligen i en intervju att ”alla” kommer återvända i uppföljaren, som regisseras av Rian Johnson. Det borde visserligen utesluta en och annan karaktär som (SPOILERVARNING!) kanske kolar vippen i ”The Force Awakens”, men säg aldrig aldrig - det är trots allt fantasy det handlar om. 

Klart är att Daisy Ridley, John Boyega och Oscar Isaac upprepar sina roller. Vi bör få se mycket mer av Mark Hamill som Luke Skywalker den här gången. Och på den onda sidan har Kapten Phasma (Gwendoline Christie) bara börjat komma igång. Dessutom är det en lågoddsare att Adam Driver återvänder som Kylo Ren. 

Förutom dem är Benicio del Toro klar för en roll som ryktas vara en skurk (men vid det här laget vet vi bättre än att lita på alla rykten, eller hur?). Och en ny kvinnlig huvudroll kan ansluta sig. 

- Vi ser fram emot att samlas igen. Vi börjar spela in ”Episod VIII” i januari, vi har förberett filmen det senaste året och Rian Johnson gör ett otroligt jobb, säger Kathleen Kennedy.

Men redan i september ska Rian Johnson ha filmat de allra första scenerna på en ö utanför Irland. Ni känner säkert igen miljön från "The Force Awakens".

Spoilersnack: Vår skribent Carl Adam pratar om vad han vill se i nästa episod:


”Star Wars: Episod VIII” krossar biorekord från den 26 maj 2017.
| 22 december 2015 08:20 |