Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 december 2018 | 16:30

Titta närmare på "Ensam hemma"-Kevins hus - en udda detalj roar fansen

Helt uppåt väggarna! Den gamla julklassikern döljer fortfarande överraskningar. Här är detaljen som får tittarna att se rött... och grönt.
Familjefilmen "Ensam hemma" från 1990 är, liksom uppföljaren i New York, en julklassiker som många gärna ser om årligen. Men trots det verkar det alltid finnas nya saker att upptäcka.

Vi har redan skrivit om detaljen med Kevins försvunna flygbiljett, och förstås den skruvade teorin om hans koppling till "Saw"-filmerna. Man kan också fråga sig hur pappan, spelad av John Heard, har råd med detta gigantiska hus och alla lyxsemestrar för sin jättefamilj?
 
 
Vid årets omtitt fastnade jag dock för en helt annan detalj, något som jag inte lagt märke till förut. Och jag är glad att jag inte är ensam, för även sajten Stylist har uppmärksammat något mycket intressant i McCallisters hem, nämligen...
 

Hur kommer det sig att ALLT är rött och grönt?

 
 
Javisst, huset ska vara juldekorerat till överdrift, så som de bara är i amerikanska filmer. Men det är inte bara pyntet och ljusstakarna som bidrar till den juliga känslan.
 
 
Filmens scenograf har helt enkelt gått all in på julens färgskala.
 
 
Så McCallisters får dessvärre dras med rödgröna väggar och tavlor...
 
 
Det gäller inte minst telefonen. Och kastrullerna och kakelbänken i köket.
 
 
Nog för att juldekorationer kan vara kitschiga, men tänk att leva med den här tapeten året om?
 
 
Du kommer aldrig se "Ensam hemma" på samma sätt igen.
 

Streama alla "Ensam hemma"-filmerna på Disney+

| 18 december 2018 16:30 |