Film

Skribent

MovieZine

23 december 2014 | 18:00

"Ensam hemma"-teori pekar ut Kevin som seriemördare

En otippad fanteori menar att de juliga familjefilmerna och skräckserien "Saw" har mer gemensamt än vi trodde - se bildbevisen!
Vad hände med Kevin McCallister egentligen? Det blonda busfröet från 90-talets "Ensam hemma"-filmer, han som aldrig fick åka med på julsemester utan stanna hemma och skydda huset från dumma inbrottstjuvar. Tja, en vild teori som sprider sig på nätet påstår att lille Kevin växte upp - och blev seriemördaren vi känner som Jigsaw från "Saw"-filmerna. Otippat? Jodå. Men kanske inte helt osannolikt ändå. Kolla in bevisen:

1. Kevins fascination för skräck och mördare


I första filmen är Kevin övertygad om att den tyste gamle grannen i själva verket är mördare. Även i andra filmen stöter Kevin på New York-bor som blir lite läskigare än vanligt i tolvåringens ögon, inte minst damen med duvorna. Han lider också av vanföreställningar, och hallucinerar kring den otäcka värmepannan i källaren…

…som naturligtvis inspirerade honom många år senare när han designade den här klassiska Jigsaw-fällan. Inte övertygad?



2. Kevin plågar mobbare med videofilm


Från pizzabudet till hotellmanagern - alla som Kevin inte tycker om får smaka på lite gammalt hederligt VHS-våld. Med hjälp av svartvita gangsterrullar lyckas Kevin vid flera tillfällen skrämma brallorna av folk, och vi kan väl vara överens om att alla de har på något sätt förtjänat det? 

Jigsaw använder sig också av videoband för att presentera för sina offer ultimatum som kan rädda deras liv, eller bli deras död. Av nostalgiska skäl, får man anta, föredrar han VHS framför modernare teknik.



3. Uppfinningsrikedomen vet inga gränser


Varför ringa snuten när man kan använda fantasin och det som finns nära till hands, för maximal skada? I Kevins fall har inbottstjuvarna Marv och Harry fått smaka på eld, elchocker och många hårda smällar. Prova det inte hemma - det är bara i familjefilmer som man överlever den typen av behandling.

Som vuxen har han blivit lite mer sofistikerad. I den första "Saw"-filmen är fällorna något enklare, men ju längre uppföljarna gick desto mer avancerade maskiner torterade hans fångar. Det de också har gemensamt med "Ensam hemma" är att offren själva sätter igång fällorna.



4. Gener ljuger inte


Fortfarande osäker? Bilden nedan visar ändå på rätt slående likheter mellan en vuxen Macaulay Culkin och skådespelaren Tobin Bell i rollen som Jigsaw. Fallet avslutat.



Källa: Grantland

| 23 december 2014 18:00 |