Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 mars 2023 | 12:00

Endast 30 procent av spelarna har klarat "Hogwarts Legacy"

"Hogwarts Legacy" såldes snabbt i 12 miljoner exemplar, men hur många av de har egentligen sett eftertexterna?
Den 7 februari släpptes äntligen det efterlängtade spelet "Hogwarts Legacy", där vi får ta oss an rollen som en elev på skolan för häxkonster och trolldom under slutet av 1800-talet – som vi känner igen från de framgångsrika böckerna av J.K Rowling och filmatiseringarna med Daniel Radcliffe i huvudrollen.
 
"Hogwarts Legacy" har fått fina betyg (3 av 5 av MovieZine) och har inte minst sålts i stora mängder. På bara två veckor hade det sålts i över 12 miljoner exemplar och var det bäst säljande spelet i februari.
 
 
I en tidigare artikel har vi skrivit att spelet tar ungefär 30-35 timmar att klara, om du fokuserar på huvudberättelsen.
 
Det är dock långt ifrån alla spelare som har sett eftertexterna. Enligt sajten GamesRadar har färre än 30 procent av alla spelare klarat huvudberättelsen i "Hogwarts Legacy", vilket Twitter-användaren AdequateEmily har tagit fram genom att se hur många som har de achievements och trophies man får.
 
 
Många poängterar att stora spel som "The Elder Scrolls V: Skyrim" och "The Witcher III: Wild Hunt" endast har klarats av 23,7 procent av alla spelare, respektive 31,5 procent. Även förra årets storsäljare och prisbelönta "Elden Ring" har en procent på 26,6 procent.
 
Andra menar dock att de spelen är betydligt längre än "Hogwarts Legacy" och att det är fler som har hunnit köpa spelen sedan de släpptes, eller att de är svårare. Att få klarar spelen de köper är dock inte ovanligt. Det är bara att titta på dina vänners statistik, för att se hur det faktiskt ser ut.
 
Två spel med liknande längd på sina kampanjer är "God of War Ragnarök" och "Horizon Forbidden West", som har klarats av cirka 45 procent respektive 29 procent av alla spelare. Sajten Playstation Lifestyle argumenterar dock för att de båda har funnits ute på marknaden betydligt längre än "Hogwarts Legacy" och att det krävs att du gör fler sidouppdrag för att faktiskt klara spelet.
 
"Hogwarts Legacy" får fler chanser att säljas och klaras framöver, då det kommer till Playstation 4 och Xbox One den 5 maj och Nintendo Switch den 25 juli.
 
Brukar du klara alla spel du köper? Har du klarat "Hogwarts Legacy"?
| 30 mars 2023 12:00 |