Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 oktober 2017 | 20:00

En uppföljare till ”Lucy” är äntligen på väg

Tack vare att "Valerian" floppade på bio kan Luc Bessons hjältinna komma tillbaka.
Luc Besson har redan skrivit klart manuset till ”Lucy 2”. Och tydligen är det tack vare att ”Valerian and the City of a Thousand Planets” underpresterade på bio, som actionfilmen med Scarlett Johansson kan få en uppföljare.

Enligt Variety har Bessons studio Europacorp tänkt om sin strategi efter sommarens flopp. Nu satsar man hellre på färre och billigare filmer som visat sig vara kassakor genom åren - mer i linje med ”Taken”, ”Leon” eller ”Det femte elementet”.
 
Tyvärr blev sci-fi-äventyret "Valerian" en kostsam affär för studion, som spenderade nära 180 miljoner dollar på en film som enbart drog in 220 miljoner världen över. Långt ifrån tillräckligt för att gå med vinst, eller kicka igång den planerade trilogin.

Det är inte klart hur man följer upp en film som ”Lucy” (2014) och regissören själv har varit emot idén. Besson verkar ha ångrat sig då filmen är "under utveckling". Först ska han dock spela in en annan actionthriller, också den på en originalidé och med en kvinnlig huvudroll. Inspelningen börjar redan i höst.
 
Uppdatering: Luc Besson har gått ut och sagt att han inte planerar en "Lucy 2".
| 2 oktober 2017 20:00 |