Film

Skribent

Josefine Krischausky

13 maj 2022 | 20:00

En uppföljare till kultfilmen "Spinal Tap" är på gång

40 år senare kommer skådespelarna från originalet återigen att synas som det fiktiva rockbandet, samtidigt som Rob Reiner är tillbaka som regissör.
Efter en lång tid har det blivit dags för "Spinal Tap" att återuppstå igen. Enligt The Hollywood Reporter är flera av nyckelpersonerna från den kultförklarade mockumentären ombord på en uppföljare, som alltså kommer utspela sig flera årtionden efter originalet från 1984. 
 
Både Michael McKean, Christopher Guest och Harry Shearer kommer återigen att synas i rollerna som bandlemmarna, när det fiktiva, brittiska rockbandet återförenas för en sista konsert tillsammans. Rob Reiner sitter även denna gång i registolen,  och upprepar på samma gång sin roll som dokumentärfilmaren Marty DiBergi. 
 
Därtill kommer även verkliga musiker att medverka i filmen, men exakt vilka dessa är har ännu inte avslöjats. 
 
Det är inte helt och hållet den första gången som bandet syns tillsammans i en film igen, sett till 1992 års konsertfilm "The Return of Spinal Tap". Den nya uppföljaren siktar på en biopremiär under början av 2024, i samband med att originalfilmen firar sitt 40-årsjubileum. 
| 13 maj 2022 20:00 |