Film

Skribent

Josefine Krischausky

14 november 2022 | 23:15

En uppföljare till indiska action-snackisen "RRR" är på gång

Efter sommarens hyllningar står det nu klart att det storslagna actionäventyret får en fortsättning.
Den indiska blockbustern "RRR", som släpptes på Netflix i somras, har under det senaste halvåret fått ta emot stora lovord från actionfans och filmfantaster världen över. Filmens regissör, S.S. Rajamouli, bekräftar nu att en fortsättning är på väg.
 
Enligt Variety kom beskedet i samband med en visning av filmen i Chicago i helgen, där Rajamouli befann sig på plats. Regissören meddelade där att hans pappa, manusförfattaren V. Vijayendra Prasad, har satt igång arbetet med en uppföljare. 
 
– Min pappa skriver berättelserna till alla mina filmer. Vi har haft lite diskussioner och han arbetar just nu med handlingen, berättar Rajamouli.
 
I "RRR" fick tittarna följa två män i 1920-talets Indien, som formar en oväntad vänskap med varandra, för att tillsammans kämpa mot de brittiska kolonialister som invaderar deras land. Några detaljer kring hur handlingen kan komma att se ut i uppföljaren är ännu inte kända.
 
Filmen, som innehåller både storslagna actionsekvenser och musikalnummer, var med sin budget på 72 miljoner dollar en av Indiens dyraste och mest ambitiösa filmproduktioner. Nyligen rapporterades det att en Oscarskampanj har satts igång för "RRR", med förhoppningen att få filmen uppmärksammad i flera kategorier på den prestigefyllda galan. 
| 14 november 2022 23:15 |