Film

Skribent

MovieZine

9 oktober 2022 | 15:00

Action-snackisen "RRR" tar sikte på Oscars

Årets stora indiska filmsuccé snuvades på en Bästa internationella film-nominering, men låter sig inte hindras av det.
Den indiska actionrullen "RRR" blev en stor snackis i somras när den landade på Netflix. Och även om filmen snuvades på chansen att representera Indien på Oscarsgalan ("Filmtjuven" valdes ut som landets bidrag) är loppet inte kört.
 
Collider skriver att "RRR" har satt igång en Oscarskampanj i USA. Förhoppningen är att filmen ska uppmärksammas i flera stora kategorier, inklusive Bästa originalmanus, Bästa foto, Bästa skådespelare, Bästa regi och Bästa film.
 
 
"RRR" ("Rise Roar Revolt") utspelar sig i 1920-talets Indien och inspireras av två historiska figurer. Här möter vi två dansglada actionhjältar (N.T. Rama Rou Jr. och Ram Charan) som bildar en otippad bromance och slår tillbaka mot de brittiska styrkor som vill ta kontroll över landet.
 
Vilda actionscener och sköna musikalnummer följer - se ett smakprov i trailern nedan.
 
 
På senare år har allt fler utländska filmer lyckats konkurrera ut de amerikanska i Oscarsracet. Vid sidan av Bästa internationella film-kategorin har vi framför allt sett "Parasit" vinna Bästa film och Bästa regi 2020, medan filmer som "Drive My Car" och "En runda till" har lyckats bli flerfaldigt nominerade.

Indiska "RRR" saknar kanske samma "Oscarstyngd" som film, men denna underhållande genremix sprudlar av en härlig kreativitet och galenskap, vilket definitivt skulle liva upp den kommande Oscarsgalan en aning.
 
Har du missat "RRR"? Filmen finns att streama på svenska Netflix. Du behöver dock gå in i dina profil-inställningar och byta språk från svenska till engelska. (Filmen visas enbart med engelska undertexter.)
| 9 oktober 2022 15:00 |