Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 mars 2022 | 08:35

En tredje film om Hercule Poirot är på väg

Kenneth Branagh förbereder sig för nästa Agatha Christie-adaption efter "Döden på Nilen".
Först kom "Mordet på Orientexpressen" år 2017, sedan den bioaktuella "Döden på Nilen". Och det låter som att Kenneth Branagh är långt ifrån klar med Hercule Poirot, hans ikoniska mustasch eller hans skarpa sinne för att lösa brott och mord. 
 
Branagh kommer att ta sig an ännu en deckare från genrens drottning Agatha Christie. Det avslöjar Steve Asbell, VD på 20th Century Studios, i en intervju med Hollywood Reporter:
 
- Vi har Poirot-franchisen, vi har andra Christie-berättelser. Jag älskar de där filmerna och jag älskar Ken. Det finns ett färdigt tredje manus skrivet av Michael Green, och det blir ett ganska vågat skifte i genre och ton. Handlingen utspelar sig i Venedig efter andra världskriget, det är en adaption av en av de mindre kända böckerna. 
 
Branagh kommer återigen att regissera sig själv - med ännu en stjärnspäckad ensemble, får vi hoppas.
 
Men vilken bok det rör sig om, det överlåter vi till mer insatta Agatha Christie-läsare att spekulera kring. Den brittiska deckardrottningen hann under sin livstid (1890-1976) skriva 66 romaner och 14 noveller, varav en stor del kretsar kring världens skickligaste detektiv Hercule Poirot. 
 
 
Vilken bok av Agatha Christie skulle ni vilja se filmatiseras? Kommentera gärna.
| 4 mars 2022 08:35 |