Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juni 2022 | 18:30

En trailer som rimmar. Jag tror att jag svimmar!

Trailerpremiär! Svenska kärleksfilmen "Stammisar" vågar gå mot strömmen. Låter det som rena drömmen?
Ibland kan man ju tycka att svensk film bara är en lång rad av massproducerade Beckfilmer, men då och då kommer något som lyckas överraska.
 
Bevismaterial A: trailern till "Stammisar", en ny kärleksfilm med ett 30-tal karaktärer och sammanvävda livsöden från ett somrigt Stockholm. Och jo, nämnde jag att dialogen rimmar? Har vi att göra med en modern Shakespeare här? 
 
- "Stammisar" är en episodisk romcom på rim. Jag ville göra en film om relationer, med mycket igenkänning om hur svårt det kan vara att leva i en storstad och vara i dejtinglivet, berättar regissören Måns Nyman för MovieZine.
 
Kolla in trailern och tyck till i kommentarerna nedan:
 
 
 
Du har en dialog som rimmar och 30 huvudroller. Du har inte gjort det enkelt för dig för din debutfilm?
 
- Jag vet inte. Det är en fortsättning på en kortfilm vi gjorde, som hette "Sonjas grill". Det var en stestfilm för att se om det överhuvudtaget gick. Och det gick jättebra! Så jag ville bara göra mer. Tanken var att göra korta historier och sen binda ihop dem till något längre. Jag tycker att jag har gjort det lätt för mig, skrattar Måns.
 
- Kristoffer (Malmsten) som har varit med och skrivit manus är ju expert på rim. Han är rappare och har varit med i Fattaru förut. Jag kom på idén en kväll att det här skulle vara roligt som dialog till en film. Sen träffade jag Kristoffer och började spåna, och vi pratade mycket om relationer och dialogdrivna filmer. Det handlade mycket om våra egna erfarenheter. Att dialogen rimmar, det har bara skett väldigt organiskt och naturligt. Det är kul att prova nya saker! Jag gillar det, och jag tycker att det låter bra. 
 
 
I ensemblen syns bland andra Tyra Olin ("Gåsmamman"), Joel Spira ("Top Dog"), Carla Sehn ("Kärlek & anarki"), Alexander Salzberger ("Arne Dahl"), Sofia Kappel ("Pleasure"), Helmon Solomon ("Två systrar"), Roshi Hoss ("Lust") och många fler.
 
"Stammisar" får svensk biopremiär 2 september.
| 27 juni 2022 18:30 |