Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 juni 2022 | 14:30

En "Silent Hill"-reboot kan släppas 2023

Regissören Christophe Gans återvänder till skräckstaden Silent Hill med en ny skräckfilm "gjord för modern publik".
De enormt populära "Silent Hill"-spelen har gett oss mardrömmar i över 20 år. Och medan filmadaptionen från 2006, med Sean Bean och Radha Mitchell, är hyfsat trogen spelen så fick vi också en helt bedrövlig uppföljare från 2012.
 
Nu återvänder originalfilmens regissör Christophe Gans till skräckstaden med en tredje film, en fristående reboot som han hoppas ska stå klar redan nästa år. I en intervju med franska Jeux Video berättar Gans om sitt nyskrivna manus som hämtar inspiration ur spelen (såklart) men också moderna skräckfilmer:
 
- Jag jobbar på den just nu. När pandemin tvingade oss att stanna hemma passade jag på att skriva två manus. Där finns ett manus för en ny "Silent Hill" som är helt och hållet fristående från de tidigare, och hedrar hur spelserien har utvecklats.
 
- Så det är 2023 års "Silent Hill", för jag tror filmen kommer släppas nästa år, och inte det "Silent Hill" jag föreställde mig år 2006. Det är en "Silent Hill" för dagens publik som också är väldigt respektfull mot sagan.
 
 
"Silent Hill"-spelen, utgivna mellan 1999 och 2012, är överlevnads-skräck i en igenbommad spökstad som tidigare har varit en turistattraktion och numera ruvar på ockulta hemligheter. Som spelare tvingas man att genomsöka den dimmiga staden som har en otrevlig förmåga att förvandlas till en ren mardrömsvärld, full av monster och mordiska sjuksköterskor.
 
- Jag är medveten om att tv-spelen är fantastiska, ett konstverk, fortsätter Christophe Gans. För mig var det viktigt att designa en film som passar dagens publik. Skräckfilmer idag ser inte ut som 2006. Och det är bra. Varje genre utvecklas. Jag har i åtanke de skräckfilmer jag nyligen har sett, som är mer originella och överraskande, och försöker se om det går att koppla ihop med "Silent Hill". Det har alltid varit ett spel som bryter normer och är före sin tid.
| 9 juni 2022 14:30 |