Serie

Skribent

MovieZine

17 oktober 2022 | 10:30

En ny thrillerserie från skaparen av "Dahmer" toppar Netflix lista

Under helgen har "The Watcher" med Naomi Watts tagit över förstaplatsen som den mest streamade Netflixserien i Sverige.
Kort efter den ruggiga miniserien om Jeffrey Dahmer är stjärnproducenten Ryan Murphy redan tillbaka med mer rafflande spänning på samma streamingtjänst.
 
Under helgen hade ”The Watcher” premiär (inte att förväxla med fantasyserien ”The Witcher”), och den otäcka, verklighetsbaserade historien verkar gå hem hos svenska tittare. Serien ligger 1:a som den mest streamade på Netflix just nu.
 
Naomi Watts och Bobby Cannavale spelar huvudrollerna i en otrolig men sann historia, om familjen Brannock som flyttar in i ett drömhus. Men drömmen blir till en mardröm när de upptäcker att de har fått en stalker på halsen.
 
 

"The Watcher" tar avstamp i en sann historia

 
Serien baseras på en tidningsartikel som publicerades i New York Magazine för några år sedan och berättar om paret Broaddus, som köpte sig en härligg New Jersey-kåk år 2014. Kort efter inflyttningen fick de ett obehagligt brev från någon som påstår sig ha bevakat huset i årtionden. Men ”The Watcher” tar snart ett avstamp från verkligheten och skapar en fiktiv historia, berättar skådespelaren Mia Farrow som syns i rollen som excentrisk granne:
 
- Det var en helt annan upplevelse för oss och Ryan Murphy har skapat helt andra detaljer. Jag vet inte om min rollfigur fanns på riktigt i deras liv. Grunden i historien är med… men detaljerna kommer från Ryan Murphy. Jag vet inget om den riktiga familjen, Men jag tycker synd om dem och hoppas de inte ser serien, säger Farrow till Radio Times.
 
 

Så tyckte svenska tittare om "The Watcher"

 
I Facebookgruppen Bäst på Netflix har "The Watcher" fått många kommentarer under de senaste dagarna. Flera tittare hyllar en spännande historia, men några anser också att slutet blir en besvikelse.
 
”Tyckte den var väldigt spännande men samtidigt rörig då mycket hände som man aldrig fick något grepp om (...) Många frågor utan något riktigt svar", skriver Alma S.
 
"Sett tre avsnitt. Bäst i år från Netflix" tycker Joakim O.
 
"Har sett så många versioner av den redan varav flera som är bra mycket läskigare, så tråkigt nog ingen ny story.. men den är ändå sevärd" kommenterar Sara M.
 
 
"Har precis sett alla avsnitt. Mkt spännande och kuslig!" tycker Eva K.
 
"Började titta i natt. Brukar aldrig bli rädd men kände att den här kröp under skinnet" berättar Berit S.
 
"Otroligt spännande och underhållande. Slutet tyvärr levde inte upp till min förväntan. Precis som i verkliga livet" menar Charlotta G.
 
"Den är sjukt bra! Otroligt spännande. Sträckkollade hela serien på en dag för kunde inte sluta titta" skriver Johanna N.
 
 
Hela miniserien finns nu att streama.
| 17 oktober 2022 10:30 |